Kako izbrati barvo za lase?
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani
katero barvo za lase izbrati
Kako izbrati barvo za lase?

Izberite kakovost pred ceno

Ni vseeno, za katero barvo za lase se odločimo. Barva za lase mora biti najprej kakovostna, šele nato pa se lahko oziramo tudi na druge lastnosti (cena, način uporabe, ipd.).  Včasih so bile kvalitetne barve za lase za uporabnika na voljo zgolj v frizerskih salonih, danes pa so ljudem na voljo tudi v trgovinah. Seveda vse barve za lase na policah drogerij in trgovin niso enako kakovostne, zato se je potrebno pred nakupom določene znamke barv pozanimati, katere sestavine vsebuje, ali vsebuje tudi koži nevarne alergene, ipd. Tudi, če je potrebno za kakovostno barvo nemara plačati nekoliko več, se takšen nakup vsekakor izplača, saj kvalitetne barve ne dražijo lasišča, ne povzročajo zdravju nevarnih kožnih alergij in so prijetnejšega vonja. Barvanje las bi moralo lase zaščititi, jih okrepiti in povrniti sijaj ter volumen. Nekvalitetne barve bodo seveda povzročile ravno obraten učinek. Kvalitetna barva za lase naj bi vsebovala okoli  50 % hranilnih snovi, ki lase ščitijo, negujejo in obnavljajo. V kolikor se sami ne morete odločiti za določeno barvo, je barvanje las še vedno bolje prepustiti frizerju, saj le ti uporabljajo kvalitetnejše izdelke, ki lasem ne poškodujejo.

Izbira barvne nianse

Pri izbiri linije barv je najbolje izbrati takšno, ko ponuja čim bolj naravne odtenke in v kateri je uporabniku na voljo čim širša paleta različnih barvnih odtenkov. S tem namreč poskrbimo za to, da bomo tudi pri spremembi odtenka barve lahko ostali pri isti blagovni znamki, ki nam ustreza.

Strokovnjaki za lase so mnenja, da je najbolje izbrati barvno nianso, ki od naravne nianse ne odstopa za več kot eno do dve stopnji. To pomeni, da bo narastek pri takšni izbiri manj viden, barva za lase pa dlje časa sveža. S tem se lahko izognemo prepogostemu barvanju, hkrati pa s postopkom barvanja ne obremenjujemo las.

Enostavna uporaba

Pri izbiri barve je seveda pomembna tudi enostavna uporaba – še sploh, če se boste barvanja las lotili kar doma. Danes je mogoče izbirati med mnogimi načini barvanja, od tekočih mešanic pa vse do kremnih pripravkov, ki ne kapljajo. Barvanje je najlažje, v kolikor je barva za lase kremna in homogena, kar olajša nanos, prav tako pa se s tem zavarujemo pred neenakomernim nanosom po laseh.

Vonj

Barva za lase, ki je kakovostna, praviloma ne bi smela imeti neprijetnega vonja po kemičnih sestavinah. Žal večina barv iz polic običajnih trgovin zaznamuje neprijeten in močan vonj, tudi po amonijaku, ki je lahko za uporabnika zelo moteč. Bolje je zato izbrati barve, ki so prijetnega vonja, na primer barve, ki temeljijo na oljih.

Različne metode barvanja

Seveda je izbira barve za lase odvisna tudi o metode barvanja. Če želite trajno obarvanje las, potem izberite trajno obstojne barve. Te povečini vsebujejo vodikov peroksid, ki pomaga pri odstranjevanju naravnih pigmentov in v lase odlaga nove barvne pigmente. Druga možnost je pol-obstojna barva za lase, ki so odlična izbira, če si zaželimo ustvariti nianse in barvne reflekse. Take barve se izperejo po cca. 20 umivanjih. Taka barva za lase ne spremeni naravnih pigmentov. Najbolj kratkotrajna izbira so barvni prelivi, ki so brez amonijaka in alkohola, ohranijo pa se od 6 do 8 umivanj.

Spoznajte izdelke

Keune SO PURE COLOR

Keune So Pure Color je nežna trajno obstojna barva za lase, 100% brez amoniaka in parabenov. Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek

Keune SO PURE RECOVER

Za obnovo, nego in utrjevanje poškodovanih las. Aromaterapevtsko doživetje s Keune So pure Recover linijo. Nova linija obsega šampon, masko, olje in balzam v spreju. So Pure natural balance - wellness za vaše lase! Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek

Keune BOND FUSION

Ponovno poveže pretrgane vezi v laseh in zagotavlja 43% manj lomljenja las. Bond fusion lahko uporabite kot samostojni tretma ali dodatek k barvi! Meša se lahko v barve kateregakoli proizvajalca. Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek