Barve letošnje jeseni
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani
barve jesen
Barve letošnje jeseni

Z novim letnim časom se običajno zamenjajo tudi barve, ki zaznamujejo modo in prevladujoče trende. Jesen s sabo prinaša jesenske barve, ki pa so pogosto daleč stran od dolgočasja, sivine ali povprečnosti, kar običajno povezujemo z jesenskim vremenom. Barve letošnje jeseni ponovno napovedujejo nekaj pisanosti, vendarle pa bo, kot kaže, jesenske kolekcije nekaterih trendovskih modnih oblikovalcev zaznamovala določena umirjenost in povezanost z zemljo ter osnovnimi elementi (zemlja, zrak, voda, ogenj).

Katera barva bo barva jeseni 2016?

Kot kaže bomo letos najbolj in, če bomo nosili rjavo barvo. Rjavo barvo pogosto brez razloga in po krivem označujejo za dolgočasno in neizrazno, v resnici pa v modnem svetu rjava nikoli ni šla in ne gre iz mode. Modni oblikovalci tako zelo radi posegajo po njej, letošnjo jesen pa ji bo očitno pripadlo celo prvo mesto med najbolj in barvami. V svojih kolekcijah jesen/zima 2016/2017 so jo tako uporabili mnogi priznani modni oblikovalci, npr. Stella McCartney, Ralph Lauren, pojavlja pa se tudi v kolekciji Prade. Ponekod je rjava celo rdeča nit prihajajoče kolekcije, drugod pa je uporabljena za kombinacijo z drugimi barvami ali pa je prevladujoča barva, ko gre za oblikovanje modnih dodatkov (torbice, klobuki, nakit, itd.).

Rjava barva je zelo hvaležna, ko jo želite uporabljati za kombiniranje z drugimi barvami. Mnogim se namreč zdi rjava preveč pusta, zelo lepo pa se da običajno uporabiti posamezne rjave kose oblačil. To jesen bodo modni trendi narekovali vsaj kak rjav kos oblačila, lahko pa se z rjavo poigrate tudi pri ličenju in izbiri modnih dodatkov ali čevljev. Med modnimi kosi jeseni 2016 bodo tako zelo priljubljeni dolgi rjavi plašči, ki lahko vzbujajo zelo boemski in romantičen vtis. Če takšne kose oblačil kombiniramo s temno modro, je učinek elegance še boljši.

Katere barve bodo v jeseni 2017 še in?

Seveda rjava barva ne bo edina modna barva te jeseni. V kolekcijah jesen/zima 2016/2017 svetovno priznanih modnih oblikovalcev, kot je npr. Valentino, smo lahko videli veliko črne, prosojne in kožne barve, priljubljeni pa bodo padajoči kosi oblačil, ki bodo znali poudariti ženstvenost. Tudi kolekcija Stelle McCartney zaznamuje čutnost, romanca in ženstvenost, poleg rjave barve pa so za to kolekcijo značilni še volančki in »oversize« trend. Med barvami izstopajo še barva oglja (charcoal), siva, bela in celo nekateri živi odtenki rdeče. Kot torej kaže letošnja jesen po barvah še zdaleč ne bo pusta ali dolgočasna, bo pa nekoliko bolj umirjena, dostojanstvena in elegantna. V ospredju bo izražanje ženstvenosti in bližina zemlji.

Katere barve las bodo moderne to jesen?

Modne barve las, ki so bile najbolj in v prvi polovici letošnjega leta, se bodo obdržale tudi v jeseni in zimi. Najbolj in barve jeseni bodo tako pastelne barve, svetlobni odsevi in platinasta blond barva. Na glavah bomo torej nosili precej ekstremne in vznemirljive odtenke barv, manjkali pa ne bodo niti naravni odtenki, ki bodo lepo dopolnjevali umirjene barvne tone modnih kolekcij oziroma oblačil. Med barvami las v letošnji jeseni bodo zelo priljubljeni t.i. Floodlights ali »žarometi«. Takšna tehnika barvanja pramenov ustvari videz svetlobnih utrinkov in izraža umirjenost ter eleganco. Pri tej tehniki barvanja gre torej za svetlejše pramene, ki pa delujejo zelo naravno in poudarijo obrazne poteze. Poleg te tehnike bo zelo priljubljen barvni trend letošnje jeseni tudi pobarvane konice, pogosto pa je pobarvan celo daljši del las. Takšna tehnika barvanja je zelo izrazita zlasti pri temnejših odtenkih las. Zelo priljubljene barve bodo tudi naravni rdeči odtenki, barva opala in pastelno obarvane konice. Skozi vse leto 2016 bo med barvami za lase kraljevala tudi platinasta blond, ki jo je mogoče zelo domiselno kombinirati tudi z drugimi barvnimi odtenki.

Kaj pa jesenske barve ličil?

Med barvami ličil bodo prevladovale nevtralne in zemeljske barve, kar pomeni umirjene rjave in pastelne barvne tone. Poleg tega bo za bolj drzne kakor nalašč sinje modra barva, ki jo nekateri modni oblikovalci uporabljajo za dokaj futurističen make-up. Jesen bo torej zaznamoval naraven, zemeljski videz, z nekaj romantičnosti, ki jo bo mogoče poustvariti z nežnimi, pastelnimi odtenki roza ličk. Vsekakor letošnja jesen ne bo namenjena pretiravanju, ampak bo bolj v slogu »manj je več«. Za drzne pa bo dovoljeno tudi nekaj več ekstravagance in ustvarjalnosti.

Spoznajte izdelke

Keune SO PURE COLOR

Keune So Pure Color je nežna trajno obstojna barva za lase, 100% brez amoniaka in parabenov. Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek

Keune SO PURE RECOVER

Za obnovo, nego in utrjevanje poškodovanih las. Aromaterapevtsko doživetje s Keune So pure Recover linijo. Nova linija obsega šampon, masko, olje in balzam v spreju. So Pure natural balance - wellness za vaše lase! Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek

Keune BOND FUSION

Ponovno poveže pretrgane vezi v laseh in zagotavlja 43% manj lomljenja las. Bond fusion lahko uporabite kot samostojni tretma ali dodatek k barvi! Meša se lahko v barve kateregakoli proizvajalca. Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek