Kako si pravilno pobarvati lase doma?
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani
barvanje las doma
Kako si pravilno pobarvati lase doma?

Barvanje las pri frizerju zna biti precej drago, še zlasti, če se odločimo za pramene in redno vzdrževanje izbranega odtenka barve za lase. V tem primeru je potrebno narastek z barvo na novo prekriti vsake 2 – 3 mesece, odvisno od tega, kako hitro vam rastejo lasje. Cena barvanja las v frizerskem salonu lahko hitro naraste na okoli 60 evrov ali več, zato se mnoge ženske odločijo, da se bodo barvanja lotile kar doma. V kolikor si želite svoje lase pobarvati z eno barvo (enobarvno), to ob upoštevanju pravilnega postopka barvanja niti ni taka težava. V primeru pramenov pa se takšno barvanje doma odsvetuje, saj znate biti nad rezultati razočarani, frizerji pa nato takšno barvo težje popravijo oziroma prekrijejo. Seveda se je potrebno pred barvanjem doma odločiti, katero barvo za lase izbrati.

Katero barvo za lase izbrati?

Na policah trgovin in drogerij je moč najti različne barve za lase. Nekatere so kremne, druge so tekoče, nekatere temeljijo na kombinaciji olj (oljne), nekatere so naravne  ali brez amonijaka, itd. Večina barv je potrebno doma pred nanosom zmešati. Barve, ki so bolj tekoče, a dovolj goste, je lažje nanašati kakor povsem kremne barve, ki so gostejše in pri katerih je potrebno biti pozoren, da po celotni površini las barvo nanesemo enakomerno.

Barve se med seboj razlikujejo tudi po obstojnosti. Tako je mogoče izbrati trajno obstojne barve in začasno obstojne barve – prelive (obstojni nekaj umivanj). V kolikor ne želite drastične spremembe, ampak samo poživitev svojih las, je najbolje izbrati preliv, ki se bo s pranji počasi spiral, hkrati pa ni tako agresiven do las in lasišča. Trajne barve za lase so primerne pri večjih spremembah odtenkov, pri posvetlitvi las in pri prekrivanju sivih las.

Izbira pravega odtenka barve za lase

Če svoje lase barvate prvič, se odsvetuje uporaba barve za lase, ki bi vaš naravni odtenek las pretirano spremenila na svetlo ali na zelo temno. Najbolj naraven videz je mogoče doseči z uporabo barv, ki od naravne barve odstopajo zgolj za odtenek ali dva. V kolikor pa se odločimo za spremembe barve, se je pri barvanju doma potrebno zavedati, da lahko pride do odstopanja barve glede na odtenek na škatlici. To je posebej pogosto, ko temne naravne lase barvamo na svetlejše odtenke. Posebno pozornost je potrebno nameniti tudi lasem, ki so že barvani in bi jih želeli pobarvati preko. V kolikor se lotimo zgolj barvanja narastka, se odločimo za enak ali čim bolj podoben odtenek že obstoječi barvi. Če pa menjamo barvo, potem strokovnjaki svetujejo, da jo lahko svetlimo največ za en barvni ton. Pri barvanih laseh je mogoče menjati le odtenke, še posebej če je barva temna. Črne barvane lase je tako izjemno težko spremeniti na rjavo, rdečo ali kak drug odtenek. Lažje je pri blond barvi, pri kateri pa je potrebno paziti, da ne pride do lisastega efekta ali nenaravnega rumenega odtenka. Odtenek pobarvanih las je tako najlažje spremeniti tako, da postopoma barvamo narastek in ostale dele las, lase pa strižemo in pustimo, da počasi prerastejo temno barvo. Za drastične in hitre spremembe je še vedno bolje obiskati frizerski salon .

Kako si pobarvati lase doma?

Spoznajte izdelke

Keune SO PURE COLOR

Keune So Pure Color je nežna trajno obstojna barva za lase, 100% brez amoniaka in parabenov. Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek

Keune SO PURE RECOVER

Za obnovo, nego in utrjevanje poškodovanih las. Aromaterapevtsko doživetje s Keune So pure Recover linijo. Nova linija obsega šampon, masko, olje in balzam v spreju. So Pure natural balance - wellness za vaše lase! Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek

Keune BOND FUSION

Ponovno poveže pretrgane vezi v laseh in zagotavlja 43% manj lomljenja las. Bond fusion lahko uporabite kot samostojni tretma ali dodatek k barvi! Meša se lahko v barve kateregakoli proizvajalca. Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek