Brazilska depilacija: prednosti in pomisleki
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani
brazilska depilacija
Brazilska depilacija: prednosti in pomisleki

Glede na ves znanstveni in tehnološki napredek, ki smo mu priča v zadnjih 100 letih, ostaja britje oziroma depilacija še vedno eno izmed tistih področij, kjer še nismo našli idealne in popolne rešitve. V realnosti večina žensk za svoje dlake po telesu še vedno poskrbi z britvico, ki pa je daleč od učinkovite in trajne rešitve. Obstaja sicer depilacija oziroma odstranjevanje dlačic z laserjem, toda tudi ta postopek ima svoje omejitve – dlačice z njim niso odstranjene za vselej, postopek je zelo dolg in tudi precej drag. Veliko žensk, ki britvice ne želijo uporabljati, se odloči za brazilsko depilacijo, ki se je v praksi pri povprečno poraščenih ženskah izkazala za najbolj učinkovito metodo. Seveda se tudi pri tovrstni depilaciji pojavijo nekateri pomisleki, eden najpogostejših je seveda bolečina.

Prednosti brazilske depilacije

Brazilska depilacija dlačice odstrani zelo uspešno in tudi za dlje časa, saj jih odstrani s korenino vred. Zanjo se odloča mnogo žensk, ki so prej uporabljale britvico in pri katerih so dlačice zaradi tega postale močnejše in gostejše. Brazilska depilacija dlake razredči, upočasni njihovo rast in jih naredi manj močne. Ena izmed ključnih prednosti je tudi končni rezultat – taka depilacija je gotovo najbolj estetska in privlačna depilacija. Dlačice se običajno ne pojavijo vsaj prvih 14 dni, pri nekaterih posameznicah pa celo dlje, kar pomeni, da je bikini predel gladek, negovan in svež. Ko si koža po sami depilaciji opomore, je nedotaknjena, nepoškodovana (brez ureznin kot pri britju) in lepa. Brazilska depilacija je zelo priljubljena zlasti v poletnem času, ko se mnoge ženske zanjo odločijo tik pred odhodom na počitnice in tako poskrbijo, da bodo naslednje dva ali tri tedne povsem brez skrbi oblekle kopalke.

Pomisleki pri brazilski depilaciji

Čeprav nekateri kozmetični saloni obljubljajo, da je taka depilacija uspešna tudi pri najbolj miniaturnih dlačicah, pa morajo biti dlačice v resnici dolge vsaj 2 – 3 mm, če želimo, da bo postopek zares uspešen. Manjše dlačice s tovrstno depilacijo ne bodo zadovoljivo odstranjene, zato se jih boste morali naknadno lotiti s pinceto, kar je precej boleče in zamudno.

Pomembno je, da se zavedate, da brazilska depilacija boli. Nekatere ženske pravijo, da boli kot hudič. Področje sramnih ustnic in bikini predel sta namreč zelo občutljiva na vsak dražljaj, še toliko bolj, ko gre za boleče puljenje dlačic. Pred posegom pomaga, če si kožo na predelu nekoliko pripravimo na samo puljenje – to storimo tako, da kožo zdrgnemo z brisačo, s tem pa zmanjšamo možnost, da bi po posegu koža ostala preobčutljiva.

Med posameznimi obiski kozmetičnega salona, kjer vam izvajajo brazilsko depilacijo, je potrebno kožo tudi pravilno oskrbeti in ji po depiliranju pustiti dan ali dva, da se regenerira. Pri tem pomagajo tudi losjoni, hladilne kreme, ipd. Če ste načrtovali depilacijo pred odhodom na morje, si jo načrtujete vsaj dan, še bolje pa dva, pred odhodom, da si bo koža do morja že opomogla. Pomaga tudi, da kožo redno vlažite in izvajate piling.

Kot pri ostalih depilacijah, se tudi pri brazilski dlačice lahko vraščajo. Kot pri epilatorju ali voskanju, se dlačice tudi pri brazilki pulijo, kat pomeni, da morajo nove dlačice pri rasti prebiti zunanjo plast kože. Ker jih s puljenjem delamo vse bolj šibke, je možnost vraščanja toliko večja. Temu se je do določene mere moč izogniti z rednim pilingom in raznimi izdelki proti vraščanju dlačic.

Brazilska depilacija je nedvomno izjemno uspešna, terja pa tudi nekaj samozavesti in poguma – še posebej zaradi položaja na mizi med izvajanjem postopka. Nekatere ženske se ravno zaradi takšne zadrege in neprijetnega položaja na mizi ne odločijo za tako depiliranje. Potolaži vas lahko misel, da je pred vami takšen poseg kozmetičarka izvajala na že veliko drugih ženskah, zato zanjo to ni nič novega ali neprijetnega.

Pri brazilski depilaciji lahko pride tudi do vnetja – še posebej, če kozmetičarka ne uporablja nove paličice, svežega voska, rokavic, itd. Prav tako je pomembno, da je pred vami zamenjan papir na mizi in da so vsi pripomočki razkuženi ali novi. V primeru krvavih ranic prosite kozmetičarko za razkužilo, da ne bi prišlo do bolečega in neprijetnega vnetja. Brazilska depilacija je načeloma varen in za zdravje nenevaren poseg, če se seveda izvaja pravilno in strokovno.

Če ne želite, da vam kozmetičarka pri brazilski depilaciji odstrani vse dlačice, je potrebno to izrecno povedati pred samim postopkom. Sicer ste skoraj zagotovo lahko prepričane, da boste ostale brez vsega.

Brazilska depilaciji ni najbolj poceni – povprečno je za poseg potrebno odšteti okoli 25 evrov, postopek pa traja okoli 30 min. Glede na to, da dlačice zrastejo nazaj po okoli 2-3 tednih, je lahko redna brazilska depilacija precej draga.

Spoznajte izdelke

Keune SO PURE COLOR

Keune So Pure Color je nežna trajno obstojna barva za lase, 100% brez amoniaka in parabenov. Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek

Keune SO PURE RECOVER

Za obnovo, nego in utrjevanje poškodovanih las. Aromaterapevtsko doživetje s Keune So pure Recover linijo. Nova linija obsega šampon, masko, olje in balzam v spreju. So Pure natural balance - wellness za vaše lase! Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek

Keune BOND FUSION

Ponovno poveže pretrgane vezi v laseh in zagotavlja 43% manj lomljenja las. Bond fusion lahko uporabite kot samostojni tretma ali dodatek k barvi! Meša se lahko v barve kateregakoli proizvajalca. Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek