Skrivnost za daljšo obstojnost poletnega tena
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani
obstojnost rjave barve sončenje
Skrivnost za daljšo obstojnost poletnega tena

Čeprav je že dolgo znano, da pretirano sončenje ni zdravo in lahko celo resno škoduje koži, pa si je treba priznati, da je porjavela poletna polt videti zelo privlačno in lepo. Zaradi večje izpostavljenosti kože poletnemu soncu, je povsem naravno, da se koža obarva nekoliko bolj rjavo kot običajno, seveda pa je pri tem potrebno biti pazljiv. Za zdravo porjavelost je zato pomembno uporabljati zaščitne sončne kreme in se izogibati pretiranemu sončenju v času, ko je sonce najbolj močno. O tem, kako negovati kožo poleti, smo več zapisali že tu, danes pa vam bomo razkrili, kako poskrbeti, da bo lepa zagorela poletna polt trajala še dolgo v jesen in zimo.

1.     Uporaba vlažilne kreme

Najpomembnejši nasvet za negovanje zagorele polti je gotovo zadostna uporaba vlažilnih krem. Koža z leti že tako in tako izgublja vlago in prožnost, zaradi česar se na njej pojavljajo vidni znaki staranja (gube, izguba prožnosti, ipd.), poleti pa je koža zaradi sonca in vročine še toliko bolj na udaru. Poletna vročina namreč kožo bolj izsuši, podobno pa je tudi pozimi, ko je v prostorih, zaradi kurjenja, pogosto zelo suh zrak. Kožo je zato potrebno izdatno vlažiti in poskrbeti, da je navlažena skozi ves dan. Če niste ljubitelji vlažilne kreme, je dobra alternativa temu tudi uporaba olj za telo (mandljevo, jojobino, olivno, ipd.).

2.     Bronzer

Da bi porjavela polt trajala kar čim dlje, je priporočljivo uporabljati tudi bronzer. Z njim si je mogoče zelo učinkovito podaljšati porjavelost, hkrati pa bronzer pomaga ustvarjati vtis, kakor da je bila koža še včeraj izpostavljena morski sapici in prijetnim sončnim žarkom.  Danes je mogoče izbrati bronzer v različnih oblikah, npr. v obliki gela, pudra, losijona, kreme, ipd., kar pomeni, da je nanos na kožo zelo enostaven in hiter. Pri izbiri ustreznega bronzerja je smiselno izbrati odtenek, ki je vsaj za en ali dva odtenka bolj temen, kot je barva polti. Vendarle pa pri tem ne gre pretiravati, saj pretemen odtenek bronzerja ustvarja umazan videz kože. Bronzer se vselej nanaša v manjših količinah in varčno.

3.     Stran s pilingom

Če želimo, da ostane naša koža rjava čim dlje časa, potem se je v tem času potrebno odpovedati pilingu. S pilingom sicer s kože odstranimo vse odmrle kožne celice, po drugi strani pa lahko na ta način zelo hitro s kože speremo tudi barvo oziroma zagorelost. S pilingom se pospeši tudi lupljenje kože, prav tako pa je koža po njegovi uporabi bolj izsušena, kar negativno vpliva na podaljševanje zagorelosti. Namesto pilinga je bolje uporabljati veliko vlažilne kreme in losijona.

4.     Izdelki za podaljšanje porjavele polti

Nekateri prisegajo tudi na razne kozmetične izdelke za podaljšanje zagorele polti. Mednje npr. sodijo razni vlažilci za kožo obraza ali telesa, ki vsebujejo snovi, katere spodbujajo nastajanje melanina v koži. Melanin je namreč snov, zaradi katere koža poleti postaja zagorela. Takšne izdelke je mogoče kupiti v lekarnah in drogerijah, najboljši učinke z njimi pa dosežemo, če jih uporabljamo do približno dva tedna po koncu počitnic.

5.     Samoporjavitvena krema

Porjavelo polt lahko ohranjamo tudi, če opazimo, da se je zagorelost vendarle že nekoliko sprala. V ta namen je na tržišču mnogo samoporjavitvenih krem, nekatere izmed njih so narejene tudi na pretežno naravni osnovi. Pri uporabi take kreme se je potrebno zavedati, da je njen učinek kratkotrajen in da je potrebno nanose redno obnavljati.

6.     Jejte pravo hrano

Nekatere raziskave kažejo, da je mogoče porjavelo polt nekoliko podaljšati tudi tako, da jemo pravo hrano. Pri tem je najbolj priporočljivo uživati veliko vitamina C (npr. jagode, paradižnik, ipd.). in beta karotena (korenje, mango, breskve, artičoke, itd.).

Spoznajte izdelke

Keune SO PURE COLOR

Keune So Pure Color je nežna trajno obstojna barva za lase, 100% brez amoniaka in parabenov. Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek

Keune SO PURE RECOVER

Za obnovo, nego in utrjevanje poškodovanih las. Aromaterapevtsko doživetje s Keune So pure Recover linijo. Nova linija obsega šampon, masko, olje in balzam v spreju. So Pure natural balance - wellness za vaše lase! Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek

Keune BOND FUSION

Ponovno poveže pretrgane vezi v laseh in zagotavlja 43% manj lomljenja las. Bond fusion lahko uporabite kot samostojni tretma ali dodatek k barvi! Meša se lahko v barve kateregakoli proizvajalca. Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek