Katera depilacija je najboljša?
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani
depilacija
Katera depilacija je najboljša?

Depilacija – večen problem žensk, v zadnjem času pa tudi moških, ki vse več pozornosti namenjajo depiliranju posameznih delov telesa. Ženske so v zadnjem desetletju dlakam zelo nenaklonjene in večini je ideal ženska, ki ima povsem odstranjene dlake na nogah, pod pazduho, po obrazu, na bikini predelu in še kje. V zadnjem času je sicer vse glasneje mogoče slišati tudi tiste ženske, ki se temu lepotnemu idealu upirajo z naravnim videzom – gre za zagovornice naravne poraščenosti ženskega telesa, ki depiliranje odklanjajo. Vseeno pa se večina žensk še vedno depilira. Depilacija tako večini pomeni del obvezne nege telesa, brez katere ne gre. Za odstranjevanje dlak po telesu je mogoče uporabiti različne pripomočke in načine depiliranja – britje, epilator, trajno odstranjevanje dlak, uporaba depilacijskih krem, gobic, trakov, ipd. Predstavljamo vam, kakšna depilacija je najbolj primerna za posamezne dele telesa.

Depilacija nog

Čeprav si jih večina žensk brije z britvicami, je britje ena izmed najmanj primernih metod depiliranja, ko gre za noge. Dlake po britju namreč izredno hitro zrastejo nazaj, zato je potrebno postopek nenehno ponavljati (že na dva do tri dni), če želimo, da so noge zares gladke in brez dlačic. Boljša metoda je zato uporaba epilatorja, ki je sprva sicer nekoliko boleča, na dolgi rok pa pomeni manj močne in manj goste dlake, pa tudi bolečina se zmanjša. Pri uporabi epilatorja sicer lahko pride do vraščenih dlak, ki pa se jih je moč znebiti z uporabo pilinga. Noge je po epilaciji priporočljivo namazati z mandljevim oljem, saj pomirja kožo. Druga opcija je voskanje, ki pa ne pride v poštev, v kolikor imate krčne žile.

Depilacija rok

Ženske, ki imajo močne in temnejše dlake, se pogosto odločijo tudi za depiliranje rok. Za odstranjevanje dlak rok nikakor ni primeren brivnik ali britvica, pa tudi depilacijska krema ni  najboljša izbira. Boljša izbira je depiliranje z voskom ali epilatorjem, najbolj dolgoročna rešitev pa posvetlitev dlak z belilno kremo.

Depilacija pazduh

Pod pazduhami je koža precej občutljiva, zato jih je najbolje depilirati z depilacijskim milom ali britjem. Puljenje dlak (pri voskanju ali epiliranju) ni priporočljivo za ta predel. V kolikor se soočate z zelo gosto poraščenostjo pod pazduhami, je alternativa tudi laserska depilacija.

Depilacija bikini predela

Za bikini predel je potrebno uporabljati metodo, ki ni preveč boleča, zato puljenje odpade. Izjema je profesionalno opravljena brazilska depilacija, pri kateri je koža po odstranitvi zelo gladka, lahko pa na dolgi rok pride tudi do vraščanja dlak. Najboljša metoda za depiliranje bikini predela je britvica ali depilacijska krema.

Depilacija trebuha ali hrbta

Najslabše, kar lahko naredite je, da uporabljate britvice ali brivnik. Najbolje se na teh večjih predelih obnese epilator ali vosek, še boljša odločitev pa je trajna odstranitev dlačic (npr. z laserjem, radiofrekvenco, optično svetlobo, ipd. ). Dlake je mogoče prikriti tudi z belilno kremo.

Depilacija obraza

Pri ženskah britje dlak na obrazu nikakor ne pride v poštev, saj bodo dlake vse gostejše in močnejše. Prav tako se na obrazu odsvetujejo depilacijske kreme in epilator. V kolikor so dlake redke, jih je najbolje posvetliti s kremo, lahko se uporabi tudi vosek. Če je dlak na obrazu več, je najboljša rešitev trajno odstranjevanje dlak, ki pa je žal tudi precej draga.

Spoznajte izdelke

Keune SO PURE COLOR

Keune So Pure Color je nežna trajno obstojna barva za lase, 100% brez amoniaka in parabenov. Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek

Keune SO PURE RECOVER

Za obnovo, nego in utrjevanje poškodovanih las. Aromaterapevtsko doživetje s Keune So pure Recover linijo. Nova linija obsega šampon, masko, olje in balzam v spreju. So Pure natural balance - wellness za vaše lase! Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek

Keune BOND FUSION

Ponovno poveže pretrgane vezi v laseh in zagotavlja 43% manj lomljenja las. Bond fusion lahko uporabite kot samostojni tretma ali dodatek k barvi! Meša se lahko v barve kateregakoli proizvajalca. Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek