Kako izbrati pravi frizerski salon?
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani
frizerski salon
Kako izbrati pravi frizerski salon?

Nihče ne mara menjati svojega frizerja, na katerega je že vajen in kateremu zaupa. Nekateri imajo pri obisku novih frizerjev celo strah, ki je podoben tistemu pred zobozdravnikom. Frizer, ki ga obiskujemo že vrsto let, namreč pozna strukturo naših las, ve, kakšne so naše želje in jih zna tudi najbolje izpolniti. Vsaka menjava frizerja ali frizerskega salona je zato v nekem smislu skok v neznano, saj je vedno tudi možnost, da s svojo novo izbiro in novo pričesko ne bomo povsem zadovoljni. Ker lasje ne zrastejo nazaj preko noči in ker je pričeska eden najbolj izpostavljenih delov naše celotne podobe, je še kako pomembno, da svojo izbiro frizerja dobro premislimo.

Izbira frizerskega salona

Težko bi rekli, da pri nas primanjkuje frizerskih salonov. Frizerski saloni se nahajajo v vsakem mestu, kraju in celo v marsikateri vasi. Seveda pa to ne pomeni, da so vsi enako kakovostni ali da vsi uporabljajo kvalitetne izdelke za nego las. Spodaj vam zato predstavljamo nekaj namigov, kako izbrati frizerski salon, da kasneje svoje izbire ne boste obžalovali.

Izberite frizerski salon, kjer je storitev kvalitetna

Pri izbiri naj bo najbolj pomemben kriterij kvaliteta striženja. Dober frizer si za svojo stranko vzame čas, a ne preveč časa (včasih se znajo minute umivanja in sušenja las vleči predolgo). Tak frizer se stranki posveti, največjo pozornost nameni striženju. Pomembno je, da v celoti upošteva strankine želje in je nežen do las. Ni ga hujšega, kakor frizer, ki cuka, pa svoje stranke niti ne vpraša, če je pregrob. Prav tako je pomembno, da zna narediti frizuro, ki jo je potem tudi stranka doma zmožna samostojno oblikovati. Skratka, izberite tisti frizerski salon, v katerem dela frizer, ki ga vsi hvalijo.

Izberite frizerski salon, kjer upoštevajo vaše želje

Pogosto slišimo, da kak frizer naredi frizuro kar malo po svoje. To pomeni, da odstriže kak cm več, kot stranka želi ali pa ji na primer končno frizuro oblikuje drugače, kot mu je bilo naročeno. Vsi smo verjetno že sedli na stol k takemu frizerju in na koncu večina izmed nas s frizuro ni bila povsem zadovoljna. Razlog za to pa najverjetneje ni bil v frizuri, ampak v frizerju, ki ni dosledno upošteval naših želja. Na začetku striženja je zato frizerju najbolje točno povedati, kakšno dolžino, obliko, stil, barvo pričeske si želimo, nato pa vmes frizerja prekiniti, če z njegovim delom nismo zadovoljni. Nekateri se odločijo tudi, da k frizerju nesejo sliko frizure, ki bi jo želeli – to je eden izmed načinov, da frizerju točno pokažete, kaj si želite. V kolikor na koncu ugotovite, da frizer ni upošteval začetnih dogovorov, ga je najbolje zamenjati.

Izberite frizerski salon, ki uporablja kvalitetne izdelke za nego in oblikovanje las

Frizerski saloni so včasih uporabljali izdelke, ki jih kupec ni mogel dobiti na policah drogerij in trgovin, danes pa je v marsikaterem salonu mogoče opaziti, da uporabljajo povsem običajne izdelke za nego ali oblikovanje las. S tem seveda ni nič narobe, če so izbrani izdelki tudi kakovostni in dajejo dobre rezultate. Povsem nekaj drugega pa je, če želijo frizerski saloni na ta račun privarčevati in tako stranke npr. barvajo z barvami, ki so bolj škodljive in manj obstojne ali pa lase oblikujejo z laki, ki lase obtežijo in jih zlepijo. Takih salonov se je bolje na široko izogibati, saj vam lahko takšna nega lase na dolgi rok povsem uniči.

Ko enkrat najdete dober frizerski salon in frizerja, se ga držite

Običajno pravi frizerski salon najdemo po priporočilu prijateljev ali znancev, ki so ga že obiskali in ga lahko iz prve roke pohvalijo. Ko ga preizkusite in ugotovite, da ustreza tudi vam, pa se ga je vsekakor smiselno držati.

Spoznajte izdelke

Keune SO PURE COLOR

Keune So Pure Color je nežna trajno obstojna barva za lase, 100% brez amoniaka in parabenov. Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek

Keune SO PURE RECOVER

Za obnovo, nego in utrjevanje poškodovanih las. Aromaterapevtsko doživetje s Keune So pure Recover linijo. Nova linija obsega šampon, masko, olje in balzam v spreju. So Pure natural balance - wellness za vaše lase! Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek

Keune BOND FUSION

Ponovno poveže pretrgane vezi v laseh in zagotavlja 43% manj lomljenja las. Bond fusion lahko uporabite kot samostojni tretma ali dodatek k barvi! Meša se lahko v barve kateregakoli proizvajalca. Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek