Kaj so gelirani nohti?
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani
gelirani nohti
Kaj so gelirani nohti?

Gelirani nohti oziroma geliranje nohtov je postopek, pri katerem gre za trajno podaljševanje nohtov. Geliranje običajno izvajajo kozmetičarke, ki naravni noht najprej spilijo po njegovi površini, nato pa nanj nastavijo konico in oblikujejo podaljšan noht – oblika in dolžina se prilagodita na posameznikove želje. Gelirani nohti so lahko različno dolgi – od kratkih do zelo dolgih. V kolikor ženska izbere primerno dolžino, lahko gelirani nohti izpadejo povsem naravni, še posebej, če so narejeni natančno, strokovno in pravilno. Pri takšnem pravilnem geliranju se gel nanaša v enakomernih in tankih nanosih. Veliko lahko k naravnemu izgledu pripomore tudi izbira dolžine, ki je videti naravna. Tako lahko pretirano dolgi gelirani nohti že zaradi prevelike dolžine izpadejo precej umetno. Gelirane nohte je potrebno tudi pravilno negovati – redne korekture so tako nujne za njihov naraven videz. Večina se za geliranje nohtov odloči v katerem izmed kozmetičnih salonov, nekatere bolj vešče pa se tega postopka lotijo kar doma. Pri tem se je potrebno zavedati, da je lahko razlika v ceni med obema možnostma pogosto vidna tudi v razliki v končnem izdelku. V salonih na svoj izdelek običajno dajejo tudi garancijo na storitev, prav tako so vsi pripomočki za izdelavo nohtov razkuženi, tako da so stranke lahko brez skrbi, da bi na takšnem posegu staknili glivice na nohtih. Geliranje nohtov na domu pa takšnih zagotovil nima, standardi so običajno precej nižji, nižje pa so seveda tudi cene. Nekateri kozmetični saloni izvajajo tečaje geliranja nohtov, na katerih tečajnice izvejo, kako se tega postopka pravilno lotiti doma in katere pripomočke potrebujejo za to.

Postopek geliranja nohtov traja okoli ure in pol. V kolikor vam podaljševanje izvaja strokovnjak, se naravni nohti pri geliranju ne bi smeli poškodovati, je pa pri tem potrebne veliko nežnosti in občutka, saj so naravni nohti zelo tanki. Po njih zato ni priporočljivo dolgo in grobo piliti, ampak je dovolj, če jih samo nežno zmatiramo. Ko se gelirani nohti odstranijo, bi morali biti naravni nohti spodaj povsem nepoškodovani oziroma bi morali izgledati celo bolje, kot so bili videti pred geliranjem.

Ker so roke in seveda z njimi nohti na udaru, ko se rokujemo, tipkamo, pišemo, delamo razne kretnje, je zelo pomembno, da so vselej urejeni in nam jih ni sram pokazati. In zato nam ne bi smelo biti škoda zapraviti kakšnega evra.

Postopek geliranja

Na kaj paziti, ko se odločimo za geliranje nohtov?

Najprej je potreben biti pozoren na izbiro kozmetičarke. Najbolje si je ogledati njene pretekle stranke in izdelke, saj so razlike pri geliranih nohtih lahko zelo velike. Tako obstajajo zelo debeli gelirani nohti, ki so povsem nenaravnega videza in s katerimi skoraj gotovo ne boste zadovoljne, pa tudi na tanko in precizno izdelani nohti, pri katerih ne bo videti, da ne gre za prave. Izkušene strokovnjakinje za geliranje običajno nohte podaljšujejo s svilo, samo z gelom na šablono in brez uporabe lepila. Bolj kvalitetni podaljšani nohti so narejeni povsem brez umetnih podaljškov.

Koliko časa zdržijo gelirani nohti?

Taki nohti lahko držijo vse do 10 tednov, a običajno je nohtni narastek viden že po približno 5 tednih, zato so potrebne korekture. V kolikor ste sami vešči krajšanja nohtov, je mogoče korekturo odložiti tudi na 10 tednov. Gelirani nohti so tudi zelo stabilni in močni – poškodujejo (lomijo ali odstopijo) lahko zaradi močnih udarcev, pa tudi, če niso narejeni na pravilen način. Včasih so za odstopanje ali lomljenje krivi tudi nekvalitetni, neprožni geli.

Ali je geliranje nohtov primerno, če si grizemo nohte?

Veliko ljudi se bori z grdo razvado grizenja nohtov. Geliranje je način, da si takšne poškodovane nohte polepšamo, hkrati pa mnoge ženske prenehajo z grizenjem nohtov, ko si podaljšajo nohte. Ko preteče nekaj časa, se nohtna osnova podaljša (zraste), ženska pa se vmes odvadi grizenja, zato geliranje pogosto ni več nujno potrebno. Izkušene strokovnjakinje lahko naredijo gelirane nohte na zelo, zelo kratke naravne nohte. V tem primeru je po izdelanem nohtu potrebna pogostejša korektura nohtov, saj le ti hitreje rastejo.

Gelirani nohti niso gelish nohti

Čeprav gre za podobna izraza, pa geliranje nohtov ni enako gelish nohtom. Gelish nohte si je mogoče narediti v kozmetičnem salonu ali pa kar doma, saj gre za mnogo bolj preprost postopek kot je geliranje. Za gelish nohte potrebujemo gel lake in posebno UV lučko, ki posuši tak lak. Pri tej obliki urejanja nohtov gre za permanentno lakiranje in ne za podaljševanje nohta. Nohte je potrebno najprej nekoliko spiliti oziroma spolirati po površini, a ne toliko kot pri geliranju, ki nekoliko bolj poškoduje povrhnjico naravnega nohta. Posebni laki in toplotna obdelava poskrbijo, da so nalakirani nohti brezhibni tudi po 2 tednih. Taka oblika manikure je primerna za vse, ki pogosto močijo roke in za tiste, ki si nohtov ne želijo na novo barvati na nekaj dni. Gel laki so nekoliko dražji od običajnih lakov, a so zaradi tega tudi mnogo bolj obstojni. Če nohti v cca. 2 tednih že nekoliko zrastejo, je pri gelish nohtih potrebno nekoliko popraviti nohtni narastek.

Spoznajte izdelke

Keune SO PURE COLOR

Keune So Pure Color je nežna trajno obstojna barva za lase, 100% brez amoniaka in parabenov. Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek

Keune SO PURE RECOVER

Za obnovo, nego in utrjevanje poškodovanih las. Aromaterapevtsko doživetje s Keune So pure Recover linijo. Nova linija obsega šampon, masko, olje in balzam v spreju. So Pure natural balance - wellness za vaše lase! Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek

Keune BOND FUSION

Ponovno poveže pretrgane vezi v laseh in zagotavlja 43% manj lomljenja las. Bond fusion lahko uporabite kot samostojni tretma ali dodatek k barvi! Meša se lahko v barve kateregakoli proizvajalca. Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek