Kako preprečiti izpadanje las?
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani
Izpadanje las
Kako preprečiti izpadanje las?

Vsi ljudje se soočajo z izpadanjem las. Količina izpadlih las je odvisna od njihove gostote, običajno pa je povsem običajno, da dnevno izgubimo nekje do 100 las. V kolikor pa lasje postajajo vse tanjši ali pa opazite celo posamezne predele, kjer so se lasje že vidno zredčili, potem je skrajni čas, da ukrepamo. Na izgubo večjega števila las nas običajno prvi opozorijo frizerji. Pri preprečevanju izpadanja je pomembno, da najprej najdemo vzrok, ki ga povzroča. Vzrokov je lahko več. Lahko so hormonskega ali genetskega izvora, lahko pa je vzrok tudi določeno zdravstveno stanje, npr. slabokrvnost, sladkorna bolezen, posledica rakavih obolenj, nepravilno delovanje ščitnice, ipd. Med možne vzroke za izpadanje las lahko sodijo tudi povečan stres, razne diete, kontracepcijske tablete, menopavza, prenizka raven vitamina D, ipd.

Ukrepi zoper izpadanje las

Preden se lahko lotimo reševanja te težave, je potrebno ugotoviti izvor težav. Vzroke za nastale težave nam lahko pomaga odkriti tudi dermatolog. Ko ugotovimo vzrok za pretirano izpadanje las, se lahko lotimo tudi reševanja. Včasih so dovolj že majhne spremembe, včasih pa moramo sprejeti korenite ukrepe.

Ne glede na to, kako se boste lotili težave izpadanja las, morate biti potrpežljivi, saj se običajno prvi rezultati pokažejo šele po nekaj mesecih.

Z uporabo pravih izdelkov za nego vaših las, izdelkov proti izpadanju las, lahko pospešimo okrevanje in okrepimo svoje lasišče.

Kako se izogniti izpadanju las?

Najbolje je, če do prekomernega izpadanja las sploh ne pride. Možnost za tovrstno težavo lahko bistveno zmanjšate sami, in sicer:

Z leti tudi lasje postajajo tanjši, manj močni, bolj lomljivi in redkejši. Lasje s staranjem, podobno kakor koža, postajajo vse bolj suhi, zato potrebujejo posebno hranilno nego. Strokovnjaki priporočajo uporabo izdelkov, ki so namenjeni oslabljenim in poškodovanim lasem.

ZaLepoto.si