Kratke frizure – modne in ženstvene
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani
kratke frizure
Kratke frizure – modne in ženstvene

Kratke frizure so včasih veljale za domeno moških, le redko katera ženska pa si je upala svoje lase pristriči višje kakor na paž dolžino. Lasje v mnogih kulturah še danes pomenijo simbol ženstvenosti in lepote, v preteklosti pa so bili lasje tudi ena izmed bistvenih razlik med moškimi in ženskimi. Nekatere starodavne kulture so striženje las uporabljale tudi kot sredstvo kaznovanja – tako so prestopnike pogosto javno ostrigli in jih s tem zaznamovali ter osramotili, še zlasti, če je šlo za ženske. Kratke frizure pa danes še zdaleč ne nosijo več samo moški, ampak tudi mnoge ženske – in to tudi zato, ker so lahko kratko pristriženi lasje videti zelo ženstveno, elegantno, privlačno in modno. Kratke lase je tudi lažje vzdrževati, manj časa porabite tudi za njihovo umivanje. Je pa po drugi strani skoraj vsaki kratki frizuri potrebno nameniti več časa za oblikovanje. Običajno je takšno frizuro mogoče urediti s peno in voskom za lase. Lase je mogoče oblikovati kar s prsti, če pa želimo frizuri dodati več volumna, lahko to dosežemo s česanjem in sušenjem v nasprotno stran. Kratke pričeske izgledajo urejeno in lepo zgolj, če so tudi redno pristrižene. V kolikor gre za stilsko in modno kratko frizuro to pomeni, da se je k frizerju potrebno odpraviti na približno vsake dva meseca. Nekateri se za kratke frizure ne upajo odločiti, saj se zavedajo, koliko časa bo potrebnega, da bodo postriženi lasje ponovno zrastli nazaj. Za striženje na kratko se je zato smiselno odločiti le, če si zaželite korenito spremembo svojega videza in svojih las ne boste pretirano pogrešali.

Kratke frizure in oblika obraza

Kratki lasje močno poudarijo poteze in kosti obraza, zato za vsako obliko obraza ni primerna vsaka kratka pričeska.

Razlogi za kratko frizuro

Tipi kratkih frizur

Gre za pričesko, pri kateri so lasje zadaj in na strani krajši, na vrhu glave pa lahko poljubno daljši. Takšne pričeske zelo poudarijo obrazne poteze, še zlasti oči in ličnice. Takšno obliko frizure se priporoča tudi za tanjše lase z manj volumna. Prednost take oblike je tudi enostavno vzdrževanje in oblikovanje.

Če si želite drzne spremembe svojega videza, potem je irokeza kratka frizura prava izbira. Pri tej frizuri so lasje na vrhu glave precej daljši, na straneh pa zelo kratki, pogosto celo zabriti. Takšna frizura zahteva redno krajšanje las ob straneh, včasih tudi zadaj, dopušča pa veliko svobode pri oblikovanju. Tako si je mogoče zgornje lase pobarvati v drugačen odtenek barve ali pa jih posušiti tako, da so nagnjeni v eno smer.

Skuštrane kratke frizure dajejo vtis spontanosti in igrivosti. Običajno takšna oblika frizure človeka pomladi. Pri taki frizuri so lasje zadaj nekoliko krajši, pri straneh in po glavi pa so približno iste dolžine. Čeprav se zdi, da takšna pričeska ne terja nobenega oblikovanja in ste se z njo zjutraj kar vstali iz postelje, pa v resnici zahteva nekaj nege in dela, če želimo, da je videti urejena. Še najbolj primerna je za nekoliko kodraste lase z volumnom, pri tem pa si je lase potrebno redno krajšati.

Najbolj drzne in pogumne med kratkimi frizurami so pobrite frizure. Te frizure so lahko še vedno videti zelo ženstvene in poudarijo močan karakter osebe, ki jo nosi. Vendarle pa je taka oblika frizure zelo delikatna, saj povsem razgali obliko obraza, zato se je zanje bolje odločati, v kolikor imamo ovalen obraz. Pobriti lasje so lahko dolgi zgolj nekaj milimetrov ali par centimetrov. Pri taki obliki frizure močno izstopijo oči, nos in ustnice, zato je mogoče eksperimentirati z ličili in nakitom (npr. veliki uhani), ki lahko še poudarijo drznost take kratke frizure.

Kratke lase je mogoče oblikovati tudi tako, da jih počešemo na prečko – s tem pa ustvarimo videz »pridne punce«. Tak tip frizure je zelo ženstven in privlačen, primeren pa je tudi za različne oblike obraza. Prednost take pričeske je tudi to, da jo je precej enostavno vzdrževati, pa tudi striči je ni potrebno na prepogosto.

Spoznajte izdelke

Keune SO PURE COLOR

Keune So Pure Color je nežna trajno obstojna barva za lase, 100% brez amoniaka in parabenov. Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek

Keune SO PURE RECOVER

Za obnovo, nego in utrjevanje poškodovanih las. Aromaterapevtsko doživetje s Keune So pure Recover linijo. Nova linija obsega šampon, masko, olje in balzam v spreju. So Pure natural balance - wellness za vaše lase! Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek

Keune BOND FUSION

Ponovno poveže pretrgane vezi v laseh in zagotavlja 43% manj lomljenja las. Bond fusion lahko uporabite kot samostojni tretma ali dodatek k barvi! Meša se lahko v barve kateregakoli proizvajalca. Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek