Lasni podaljški – katere izbrati?
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani
lasni podaljški
Lasni podaljški – katere izbrati?

Obstaja več vrst lasnih podaljškov, ki se razlikujejo po načinu pritrjevanja, vzdrževanja in tudi po trpežnosti oziroma obstojnosti. Dolgi lepi lasje so želja mnogih žensk. Vsem, ki s takšnimi lasmi niso obdarjene, pa bi si jih vseeno želele, so na voljo lasni podaljški, s katerimi lahko pričarajo videz naravno lepih in negovanih las. Seveda je to v veliki meri odvisno od izbire pravih in kakovostnih lasnih podaljškov – končen izgled frizure je namreč v celoti odvisen od tega, katere lasne podaljške smo izbrali in kako smo jih pritrdili na svoje lase. Na tržišču je več vrst lasnih podaljškov, niso pa vsi enako primerni za vsakogar. Čeprav podaljške pritrdimo na obstoječe lase, jih lahko umivamo in negujemo kot bi to počeli s svojimi naravnimi. Podaljški se sicer sčasoma obrabijo, nekateri hitreje kakor drugi. Najbolj trpežni in kvalitetni so naravni lasni podaljški, ki se v kakovosti močno razlikujejo od sintetičnih podaljškov (zdržijo več pranj, lahko jih oblikujemo z pripomočki za oblikovanje las, npr. laki, ipd.).

Lasne podaljške ljudje ne uporabljajo samo za podaljševanje, temveč tudi za povečanje volumna naravnih las. Podaljški so idealna rešitev za redke, tanke lase ali pa za plešavost. S podaljški lahko tudi zakrijemo kritična mesta in damo naravnim lasem čas, da si opomorejo in zrastejo.

Da za iskanje optimalnih podaljškov ne bi porabili tone denarja, vam predstavljamo nekaj uporabnih nasvetov, da bo izbira prava.

Clip-on lasni podaljški

Gre za ene najbolj priljubljenih podaljškov za lase. Prednost take vrste podaljškov je, da se enostavno pritrdijo, pri uporabi pa ne poškodujejo naravnih las. Na obstoječe lase se podaljške pritrdi s pomočjo sponke, ki je prevlečena s silikonom. To zagotavlja obstojnost podaljškov, da ne odpadejo. Takšne lasne podaljške lahko ravnamo, kodramo in celo barvamo. Lasni podaljški clip-on so kvalitetni, zelo trpežni, dolgo obstojni in enostavni za nego. Clip-on podaljški so cenovno zelo ugodni.

Microring lasni podaljški

Poleg Clip-on podaljškov je ta vrsta podaljškov med najbolj priljubljena. Ti podaljški ne poškodujejo naravnih las, ker se na lase pritrdijo s pomočjo klešč. Klešče namreč stisnejo sponko na koncu podaljška, s čimer se ga namesti na lase. Sponke so neopazne in udobne, pa tudi zelo trpežne. Za tovrstne podaljške se odločijo tisti, ki bi jih želeli tudi barvati in na njih uporabljati razne izdelke za oblikovanje las. Življenjska doba microring podaljškov je cca. 3-4 mesece.

Keratinski lasni podaljški

Keratinske podaljške na lase pričvrstimo z majhnimi konektorji in toploto. Taki podaljški zahtevajo redno obiskovanje frizerja. Na njih se ne sme uporabljati olj, balzamov ali vročih preparatov, saj ti lahko poškodujejo konektorje.  Za dolgo obstojnost se sme te podaljške negovati le po dolžini in nikoli pri lasišču. Pri sušenju las, je potrebno najprej posušiti podaljške, šele nato pa naravne lase spodaj. Sušenje v bližini konektorjev se ne priporoča, saj jih vročina lahko poškoduje. Ti podaljški trajajo najmanj 3 mesece, če pa z njimi ravnamo pazljivo lahko tudi 4-5 mesecev.

Prišiti lasni podaljški

Ta vrsta podaljškov je idealna izbira za skodrane, močne in goste lase, manj pa za tanke. Te podaljške se pritrdi s šivanko na naravne lase. Pri izbiri prišitih podaljškov je pomembno vedeti, da terjajo redno vzdrževanje – na vsake 6 tednov je priporočljivo obiskati frizerja, ki preveri, če so dobro pritrjeni in jih učvrsti. Življenjska doba tovrstnih podaljškov je odvisna od kvalitete las in od naravnih las, ki so odločilni za to, da nosijo težo podaljškov.

Samolepilni lasni podaljški

Če jih pravilno namestimo in negujemo, so ti lasni podaljški izjemnega izgleda in enostavni za uporabo. Pri tem je pomembno, da so narejeni iz kvalitetnih las. Na naravne lase se jih pritrdi s pomočjo samolepilnih trakov, ki se jih lepi na pramene naravnih las. Če za lase skrbimo ustrezno, se lahko podaljški obdržijo zelo dolgo. Do težav lahko pride, ko naravni lasje nekoliko zrastejo, sicer pa imajo samolepilni podaljški življenjsko dobo okoli pol leta. Njihova slabost je le to, da so relativno dragi.

 

Spoznajte izdelke

Keune SO PURE COLOR

Keune So Pure Color je nežna trajno obstojna barva za lase, 100% brez amoniaka in parabenov. Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek

Keune SO PURE RECOVER

Za obnovo, nego in utrjevanje poškodovanih las. Aromaterapevtsko doživetje s Keune So pure Recover linijo. Nova linija obsega šampon, masko, olje in balzam v spreju. So Pure natural balance - wellness za vaše lase! Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek

Keune BOND FUSION

Ponovno poveže pretrgane vezi v laseh in zagotavlja 43% manj lomljenja las. Bond fusion lahko uporabite kot samostojni tretma ali dodatek k barvi! Meša se lahko v barve kateregakoli proizvajalca. Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek