Kaj je manikura in koliko stane?
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani
manikura
Kaj je manikura in koliko stane?

Manikura pomeni skrb za lepe roke (mani (lat.) – roke, cure (lat.) – skrb). Manikura se je razvila že pred vsaj 4 tisočletji, saj so ljudje že od nekdaj posvečali veliko pozornosti negi nohtov. V mnogih kulturah nohte in lase, zaradi njihove nenehne rasti, povezujejo tudi z magijo. V nekaterih delih sveta še posebej skrbno čuvajo in uničujejo odrezane nohte, saj verjamejo, da jih sovražniki lahko uporabijo za nevarne uroke nad osebo, čigar nohte imajo. Že v babilonski kulturi so roke in nohte skrbno negovali in jih razvajali z dišavami in olji. Poznali so tudi oblikovanje nohtov z zlatimi orodji. Še starejše je lakiranje nohtov, ki so ga bili vešči na Kitajskem že pred 5.000 leti. Tam je barva nohtov izdajala posameznikov socialni položaj. Ljudje s kraljevsko krvjo so imeli tako nohte pobarvano rdeče ali črno. Tudi egipčanski hieroglifi razkrivajo, da so se manikure posluževali tako faraoni kakor faraonke.

Kakšna je primerna nega nohtov?

Ker nohti in roke močno vplivajo na prvi vtis o človeku, vam spodaj predstavljamo osnove manikure, s katero bodo nohti lepi in ustrezno negovani.

Zakaj sploh manikura?

Osnovni namen manikure je skrb za naše roke in nohte, da bi ostali zdravi. Čeprav pogosto vlada napačno prepričanje, da je manikura predvsem ženska stvar, pa to še zdaleč ne drži. Manikura se namreč izvaja ženskam in moškim, razlika je le v tem, da se ženskam po poliranju nohtov nanje običajno nanese barvni lak, moškim pa poseben lak z vitaminom E, ki nima sijaja in daje povsem naraven videz. Del manikure je tudi zaščita in obnova krhkih, lomljivih in pogrizenih nohtov. V ta namen se uporabljajo posebni geli (gelirani nohti), kjer strokovnjaki brez lepljenja umetnih konic izdelajo podaljške naravnih nohtov iz gela.

Manikura pomeni tudi masažo rok in nohtov, s katero se doseže voljnost, prožnost, pospeši se prekrvavitev rok, izboljša sestava kože, itd. Z manikuro pa se konec koncev polepša tudi izgled rok in nohtov v celoti.

Komu je namenjena manikura?

Manikura je torej namenjena obema spoloma in vsem generacijam odraslih, ki si želijo lepih rok in urejenih ter negovanih nohtov. Za manikuro se pogosto odločajo ljudje, ki imajo težavo z lomljivimi in krhkimi nohti, ter vsi tisti, ki si radi grizejo nohte. Manikura je priporočljiva tudi za osebe, ki pri svojem delu pogosto in veliko močijo roke ali pa veliko uporabljajo čistila ter gumijaste rokavice. Manikura je torej za vse ljudi, ki se zavedajo, da so zdrave in lepe roke ter nohti prvi pokazatelj zdravja in urejenosti pri človeku, s katerim se srečamo.

Cena manikure

Cena osnovne manikure – osnovno urejanje nohtov z lakiranjem se običajno začne pri 15 evrih, vsaka dodatna storitev pa vas stane dodatnih evrov. Nekoliko višje so cene za gelirane nohte (podaljševanje nohtov) in za gelish nohte (permanentni lak – gel lak).

Spoznajte izdelke

Keune SO PURE COLOR

Keune So Pure Color je nežna trajno obstojna barva za lase, 100% brez amoniaka in parabenov. Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek

Keune SO PURE RECOVER

Za obnovo, nego in utrjevanje poškodovanih las. Aromaterapevtsko doživetje s Keune So pure Recover linijo. Nova linija obsega šampon, masko, olje in balzam v spreju. So Pure natural balance - wellness za vaše lase! Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek

Keune BOND FUSION

Ponovno poveže pretrgane vezi v laseh in zagotavlja 43% manj lomljenja las. Bond fusion lahko uporabite kot samostojni tretma ali dodatek k barvi! Meša se lahko v barve kateregakoli proizvajalca. Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek