Maska proti mozoljem
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani
maska proti mozoljem
Maska proti mozoljem

Koža na obrazu je vsakodnevno močno izpostavljena zunanjim vplivom. Mraz, vročina, vlaga, suh zrak, umazanija in drugi zunanji dejavniki močno vplivajo na stanje in čistočo kože na obrazu. Prav tako se na obrazu kaže zdravje in počutje vsake osebe. Zaradi svoje izpostavljenosti je obraz najbolj na udaru, ko gre za razne nečistoče, mozolje in ogrce na koži. Ti niso samo estetskega pomena, ampak so pomembni tudi za zdravje kože na obrazu. Seveda lahko mozolji in ogrci marsikomu izmed nas tudi zagrenijo dan. Nečista koža je tako gotovo ena izmed najbolj razširjenih težav kože obraza. Ker je obraz tako izpostavljen in hkrati občutljiv, je potrebno koži obraza nameniti posebno pozornost in nego. Maska proti mozoljem je namenjena hranjenju in obnovi kože, hkrati pa se lahko na ta način uspešno borimo proti mozoljavosti, brazgotinam in ogrcem. Na policah trgovin lahko najdemo veliko tovrstnih mask, lahko pa si masko proti mozoljem pripravimo tudi doma. Takšna maska očisti pore, odstrani odmrle celice in obnovi povrhnjico kože. Vedno jo je potrebno nanašati na očiščeno kožo.

Maska proti mozoljem – recepti

Medena maska proti mozoljem

Med je zelo hranljiv, prav tako pa vsebuje veliko vlažilnih sestavin. Znan je tudi po antiseptičnem delovanju in je učinkovit pri preprečevanju majhnih mozoljev. Med se pri maskah uporablja tudi za povezovanje ostalih sestavin. Poleg medu lahko v maski uporabimo papajo ali jabolko, ki s svojimi encimi odstranjujeta odmrlo kožo. Papajo ali jabolko spasiramo, med pa nekoliko segrejemo, da je bolj tekoč. Masko pustimo na obrazu 5 – 10 minut, nato jo dobro speremo. Med lahko samostojno uporabljamo tudi proti ogrcem.

Limonina maska s kislo smetano

Limonin sok je odličen za obnovo kože, prav tako pa pomaga razgraditi umazanijo, ki se ujame v pore. V posodo zmešamo limonin sok, kislo smetano in zmlete kosmiče. Mešanico nato vtremo v obraz, lahko tudi na kožo dekolteja in vrat. Pustimo delovati 10 minut, nato temeljito speremo.

Maska iz zelene gline

Žlico zelene gline zmešamo z medom in jogurtom. Masko razmažemo po obrazu in drugih kritičnih predelih telesa. Masko pustimo delovati pol ure, nato jo temeljito speremo.

Maska iz želatine in mleka

Zmešamo žlico želatine z mlekom, zmes ogrejemo, da je mlačna, nato pa jo s čopičem nanesemo na kritične dele. Masko pustimo, da se posuši, nato pa jo enostavno odluščimo iz obraza.

Še nekaj trikov

Spoznajte izdelke

Keune SO PURE COLOR

Keune So Pure Color je nežna trajno obstojna barva za lase, 100% brez amoniaka in parabenov. Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek

Keune SO PURE RECOVER

Za obnovo, nego in utrjevanje poškodovanih las. Aromaterapevtsko doživetje s Keune So pure Recover linijo. Nova linija obsega šampon, masko, olje in balzam v spreju. So Pure natural balance - wellness za vaše lase! Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek

Keune BOND FUSION

Ponovno poveže pretrgane vezi v laseh in zagotavlja 43% manj lomljenja las. Bond fusion lahko uporabite kot samostojni tretma ali dodatek k barvi! Meša se lahko v barve kateregakoli proizvajalca. Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek