Hranilna maska za lase
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani
maska za lase
Hranilna maska za lase

Na naših laseh se odraža vse naše življenje. Lasje so ogledalo našega življenjskega sloga, prehranjevanja, škodljivih razvad, pa tudi okolja (onesnaženosti, hrupa, ipd.), v katerem živimo. Lasje so še posebej na udaru pozimi, ko prihaja do velikih temperaturnih sprememb (zunaj-notri), prav tako pa posebno nego potrebujejo tudi, ko so bolj obremenjeni (npr. po obdobju intenzivnega barvanja, kodranja, ravnanja, ipd.). Lase močno uniči tudi ogrevan, suh zrak. Vse to torej lahko povzroča suhe, lomljive in poškodovane lase. Da bi si naši lasje opomogli in bi znova postali sijoči, jih je treba pravilno negovati. To pa je najlažje storiti s hranilnimi maskami za lase. Na tržišču je na voljo veliko kakovostnih  hranilnih mask priznanih proizvajalcev, ki pomagajo obnoviti suhe, poškodovane, tanke lase, brez sijaja in volumna. Nekaj hranilnih mask pa si lahko naredimo tudi sami doma.

Recepti za hranilne maske za lase

Za suhe lase

1.)

Mešanico vtremo v lasišče in lase ter pustimo delovati pol ure. Glavo medtem pokrijemo s toplo brisačo. Postopek ponavljamo 1-2 krat tedensko. Lase umijemo z nežnim, nevtralnim šamponom.

 

2.)

Mešanico pustimo na lasišču delovati pol ure.

 

Za suhe in normalne lase

1.)

Segrejemo kislo mleko in ga v izobilju nanesemo na lase. Glavo pokrijemo s pergamentnim papirjem in si preko namestimo ruto. Po približno 20 minutah, lase ponovno namažemo s kislim mlekom, nato lasišče nekaj minut namakamo. Lase na koncu večkrat speremo z vročo vodo, brez uporabe mile ali šampona.

 

2.)

Masko vtremo v lase in lasišče, nato pa glavo zavijemo v brisačo. Čez cca. 2 uri si lase umijemo z vodo ali nežnim šamponom.

 

Za mastne lase

Pripravek vtremo v vlažne lase, glavo pa pokrijemo z debelo brisačo. Po približno pol ure lase speremo s toplo vodo.  V kolikor se ne uspemo znebiti vonja po česnu, si lase speremo z blagim šamponom ali vodo, ki ji dodamo malo suhe gorčice.

 

Za poškodovane lase

Masko vtremo v lasišče in pustimo delovati 1-2 uri. Glavo zavijemo v toplo brisačo. Lase nato operemo z vodo, nato pa uporabimo rumenjak ali jajčni šampon. To masko smemo uporabljati dnevno.

 

Za utrujene lase

1 jedilno žlico zgornjih sestavih polijemo s kozarcem in pol kropa. Po dveh urah mešanico precedimo in ji dodamo sredico rženega kruha, tako da nastane kašica. Le to damo na lase, glavo pokrijemo z debelo brisačo in pustimo delovati cca. eno uro. Lase nato speremo s toplo vodo.

Spoznajte izdelke

Keune SO PURE COLOR

Keune So Pure Color je nežna trajno obstojna barva za lase, 100% brez amoniaka in parabenov. Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek

Keune SO PURE RECOVER

Za obnovo, nego in utrjevanje poškodovanih las. Aromaterapevtsko doživetje s Keune So pure Recover linijo. Nova linija obsega šampon, masko, olje in balzam v spreju. So Pure natural balance - wellness za vaše lase! Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek

Keune BOND FUSION

Ponovno poveže pretrgane vezi v laseh in zagotavlja 43% manj lomljenja las. Bond fusion lahko uporabite kot samostojni tretma ali dodatek k barvi! Meša se lahko v barve kateregakoli proizvajalca. Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek