Moški in britje: nasveti za učinkovito in neboleče britje
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani
mosko britje
Moški in britje: nasveti za učinkovito in neboleče britje

Moško britje je del osebne nege in higiene. V preteklosti je bilo britje obvezno predvsem za predel obraza (brada, brki), danes pa se vse več moških brije tudi na drugih predelih telesa. Ne glede na to, ali se s tem strinjamo in nam je všeč ali pa ne, je britje lahko tudi za moške precej neprijetno in boleče –še zlasti, če se ga lotijo na napačen način. Mnogo moških trpi zaradi raznih reakcij po britju ali pa se sooča z preobčutljivo kožo. Pogosto se po britju lahko pojavijo tudi razne pikice, rdečine in drugi znaki razdraženosti kože. Mnogi moški tudi pravijo, da jim britje predstavlja precej neljubo opravilo, saj povzroča bolečine, občutljivo kožo, razdraženost. Videz »nekajdnevne brade« tako očitno ni samo modni trend, ampak tudi posledica tega, da si moški svoje brade zaradi zgoraj naštetih razlogov ne želijo briti prepogosto.

Kaj povzroča britje?

Britje načeloma ne bi smel biti boleč proces. Toda v resnici lahko nepravilna uporaba britvice ali brivnika povzroča zelo pogoste stranske učinke. Med njimi najpogosteje izpuščaje, skelenje, suho kožo, rdečino, ureznine, pikice in še kaj. Vse to dela moško kožo na obrazu prekomerno občutljivo. Takšni neželeni učinki britja se lahko pojavljajo pri raznih metodah britja. Pri mokrem britju je večji delež moških, ki se soočajo z razdraženo kožo, pri suhem britju pa je ta delež cca. 3-krat manjši. Ker kaže, da sama metoda britja ni glavni krivec za boleče britje, je pomembno poznati nekatere trike in nasvete, ki lahko mokro ali suho britje ponovno naredijo prijetno in neboleče.

Nasveti za prijetno britje

Boleči in občutljivi koži se je mogoče izogniti. Preverite, kako!

Britje ob pravem času

Briti se je najbolje zjutraj, ko se zbudite. Najprej si vzemite nekaj časa, da se koža prebudi, nato pa začnite z britjem. Koža pri britju ne sme biti jutranje zabuhla, bo pa zjutraj nedvomno bolj napeta. Zaradi slednjega bo britvica bliže obrazu, britje pa bo bolj učinkovito in manj neprijetno.

Uporabite toplo vodo

Pri britju je pomembno, da uporabite toplo vodo. Roke naj bodo vedno čiste, saj lahko pri britju pride do manjših ranic, koža pa se stanjša, kar jo dela dovzetnejši za razne okužbe. Britja se lotite s čistimi rokami in očiščenim obrazom. Obraz umijte s toplo vodo, koži pa pustite, da se sama posuši, brez uporabe brisač. Koža tako ostane bolj navlažena, s tem pa je britje lažje, manj pa je tudi možnosti za poškodbe kože.

Uporabite peno in gel

Pri britju nikar ne skoparite pri nanosu pene ali gela za britje. Ti izdelki so namenjeni temu, da kožo pri britju hranijo, manjše pa je tudi trenje, kar kožo obvaruje pred raznimi urezninami. Gel ali pena pomagata kožo zaščititi tudi pred srbečico po britju. Najbolje je takšen izdelek vmasirati v kožo. Priporoča se uporaba izdelkov, ki vsebujejo aloe vero, ki mehča in pomiri razdraženo kožo.

S težko dostopnimi deli počakajte na koncu

Težko dostopnih delov se je najbolje lotiti na koncu, ko ste preostali del že pobrili. V tem času ima koža namreč dovolj časa, da se zaradi uporabe gela ali pene omehča tudi na najbolj nedostopnih deli obraza. Te predele brijte s kratkimi potegi, pri tem pa bodite pozorni, da se na enem mestu ne zadržujete predolgo, saj lahko postanejo razdraženi.

Obvezna nega po britju

Po britju sledi ustrezna nega kože. Raznih krem, gelov in losjonov sicer ni priporočljivo nanesti neposredno po britju, ampak je primerno počakati nekaj minut. Taki izdelki ne smejo vsebovati alkohola, saj draži kožo. Dobro je, če izdelki za nego kože po britju vsebujejo kamilico (pomirja) in UV zaščito (zlasti v času poletnih mesecev).Dno obrazca

Spoznajte izdelke

Keune SO PURE COLOR

Keune So Pure Color je nežna trajno obstojna barva za lase, 100% brez amoniaka in parabenov. Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek

Keune SO PURE RECOVER

Za obnovo, nego in utrjevanje poškodovanih las. Aromaterapevtsko doživetje s Keune So pure Recover linijo. Nova linija obsega šampon, masko, olje in balzam v spreju. So Pure natural balance - wellness za vaše lase! Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek

Keune BOND FUSION

Ponovno poveže pretrgane vezi v laseh in zagotavlja 43% manj lomljenja las. Bond fusion lahko uporabite kot samostojni tretma ali dodatek k barvi! Meša se lahko v barve kateregakoli proizvajalca. Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek