Za bleščeč sijaj in svilnato mehkobo kože tudi poleti
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani
ze lepoto koža poleti
Za bleščeč sijaj in svilnato mehkobo kože tudi poleti

Koža v vsakem letnem času potrebuje pravilno nego, da ostane zdrava in lepega videza. Poletje je čas, ko koža potrebuje še več pozornosti in nege, saj je bolj izpostavljena raznim zunanjim dejavnikom (sončni žarki, vročina, morska voda, znojenje, ipd.). Poleg tega je koža poleti najmočneje izpostavljena, saj jo pred zunanjimi vplivi ne zaščitijo razna oblačila. Nega kože poleti se zato močno razlikuje od nege kože v drugih letnih časih. In glavna skrivnost, kako do lepe kože poleti, se skriva v enostavnem elementu – vodi. Poleti je namreč potrebno koži dovajati zadosti vlage – to pomeni, da uporabljamo izdelke, ki koži povrnejo vlago in jo pomagajo zadržati v njej, hkrati pa je za lepo polt pomembno tudi, da vsak dan zaužijemo dovolj vode. Telo je torej potrebno vlažiti tako od zunaj kakor od znotraj. Sončni žarki namreč kožo v poletnem času močno izsušijo, zato je vlaga prva in najpomembnejša sestavina, ki jo koža v tem letnem času nujno potrebuje. Poleg vlage so pomembni tudi proteini, lipidi, antioksidanti in vitamini, ki so nepogrešljivi za zaščito kože – tvorijo namreč njeno zaščitno plaž. Če vemo, katere izdelke za nego kože izbrati, potem bomo z njimi lahko ustvarili zaščitni film (okluzijo), ki je pomemben pri kopičenju vlage. Poglejmo si, brez katerih izdelkov za nego kože to poletje preprosto ne gre!

Vlažilne kreme

Gre torej za hidratantne izdelke (krema za obraz in telo, gel za prhanje, mleko za telo, itd.), ki koži pomagajo povrniti vlago in jo tudi zadržati v njenih plasteh. Pri odločitvi za vlažilne izdelke je pomembno, da izdelek vsebuje določene vitamine (A, E, B in C), ki pomagajo vezati vlago in snovi, ki so nepogrešljive za obnovo kože (npr. aloe vera, urea, hialuronska kislina, vlažilni kompleksi iz morskih alg, ipd.). Pri negi kože poleti se priporoča tudi uporaba tonika, s katerim koži povrnemo naravno ravnovesje in pH, ki se poleti hitro poruši zaradi vplivov sonca. Pri izbiri vlažilnih krem je v poletnem času bolje posegati po lahkih teksturah, ki kože ne mastijo. Izogibati se je smiselno vsem izdelkom, ki vsebujejo alkohol, saj slednji kožo dodatno izsušuje.

Zaščitna krema

Poleti bi morala biti zaščitna krema naš stalni spremljevalec. Verjetno je odveč svariti pred uničujočimi in škodljivimi učinki, ki jih povzroča sončenje brez kakršne koli zaščite. Prav tako je za našo kožo zelo škodljivo tudi nastavljanje sončnim žarkom pri uporabi zaščite s prenizkim faktorjem. Zaščitna krema naj bi tako imela vsaj faktor 15, še posebej v kolikor smo nekoliko bolj svetle polti, saj si sicer lahko hitro pridelamo opekline. Zaščitna krema mora zaščititi tako pred UVA kakor pred UVB žarki. Smiselno je uporabljati dve zaščitni kremi – za občutljive predele (obraz, ušesa, narti na nogi, dlani ipd.) je priporočljiva uporaba kreme z najvišjim faktorjem, za druge dele telesa pa kreme z nižjim faktorjem (npr. 20 ali 15). Če želimo uporabiti kremo za sončenje, ki nam je ostala od prejšnjega poletja, je potrebno vedno preveriti njen rok uporabnosti, saj po preteku tega roka krema ne zagotavlja več popolne zaščite.

Nega kože po sončenju

Kljub temu, da uporabljamo kreme za sončenje, se včasih zgodi kakšna opeklina. Opečena koža je lahko zelo občutljiva na dotik, rdeče barve in potrebuje posebno nego. V kolikor želimo boleč občutek najprej samo ublažiti, se priporoča uporaba mrzlega navadnega jogurta, ki kožo prijetno ohladi in navlaži. Prav tako se v ta namen priporoča gel z aloe vero, ki koži povrne vlago, elastičnost, hkrati pa aloe vera spodbuja obnavljanje povrhnjice kože, ki je pri opeklini poškodovana. Po sončenju, ki se ne konča z opeklinami, pa je priporočljivo uporabiti razna vlažilna mleka, ki kožo nahranijo in obnavljajo. Na ta način poskrbimo, da sončenje ne pospešuje prezgodnjega staranja kože.

Piling

Nega kože se seveda začne že pri umivanju oziroma prhanju. Pri prhanju si je priporočljivo z rokavico odstraniti odmrle delce, nato pa kožo očistiti z nežnimi, po možnosti naravnimi, geli za prhanje. Vsake toliko je priporočljivo koži privoščiti tudi piling, pri čemer se je bolje izogibati grobih pilingov in namesto tega raje uporabiti gele ali kreme, ki vsebujejo salicilno kislino. Salicilna kislina namreč pomaga odstraniti poškodovano povrhnjico kože, očisti pore, hkrati pa upočasnjuje procese nastajanja maščobe. Na ta način je mogoče tudi posvetliti morebitne rjave madeže, ki se pojavijo na koži.

Spoznajte izdelke

Keune SO PURE COLOR

Keune So Pure Color je nežna trajno obstojna barva za lase, 100% brez amoniaka in parabenov. Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek

Keune SO PURE RECOVER

Za obnovo, nego in utrjevanje poškodovanih las. Aromaterapevtsko doživetje s Keune So pure Recover linijo. Nova linija obsega šampon, masko, olje in balzam v spreju. So Pure natural balance - wellness za vaše lase! Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek

Keune BOND FUSION

Ponovno poveže pretrgane vezi v laseh in zagotavlja 43% manj lomljenja las. Bond fusion lahko uporabite kot samostojni tretma ali dodatek k barvi! Meša se lahko v barve kateregakoli proizvajalca. Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek