Nov barvni trend za brunetke
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani
barvni trend brunetke
Nov barvni trend za brunetke

Pred časom smo vam že predstavili letošnji najbolj vroč barvni trend, tako imenovani Blorange, nad katerim se navdušujejo predvsem svetlolaske po vsem svetu. Da bi letos na svoj račun končno prišle tudi brunetke oziroma temnolaske, so strokovnjaki za lase pripravili nov barvni trend, ki ga gotovo ne boste pozabili. Gre za t.i. »oil slick hair« ali v prevodu videz oljnega madeža na laseh, ki do polnega izraza pride ravno pri temnolaskah. Čeprav je ime novega trenda nekoliko zavajajoče in si ob tem najverjetneje predstavljate mastne in neumite lase, pa je v resnici ta videz nekaj povsem novega in drugačnega. Gre za temne lase, ki se na svetlobi prelivajo v barvah, podobno kot se na površini vode odsevajo oljni madeži. Ime tega barvnega trenda torej izhaja iz čudovitih barvnih vzorcih, ki se pojavljajo na površini olja. Barvno tehniko je svetu prva predstavila znana strokovnjakinja za barvanje las, Aura Friedman iz Sally Hershberger Salon. Gre za prelivanje odtenkov vijolične in zelene na površini temnih las.

Mavrični videz za brunetke

Nov trend na temnih laseh izgleda kot nekakšen mavrični videz, ki se razliva po vsej površini las. Nekateri »oil slick hair« primerjajo z trendom barve opala (»opal hair color trend«), s to razliko, da gre pri slednjem za izrazito blede odtenke, pri trendu oljnega prelivanja na temnih laseh pa za mešanje temnejših odtenkov. Navdih za ta novi barvni trend lahko najdemo v madežih bencina na tleh, ko je nanje ravno padal dež. Na laseh ta barvni trend ustvari zelo skrivnosten in prelivajoč odtenek. Tak mavrični, oljni odblesk na temnih laseh je primeren za vse tiste brunetke, ki so si od nekdaj želele svetlejše odtenke las, pa tega brez agresivnega svetlenja (beljenja) in peroksida doslej niso mogle doseči.

Ko barvanja ni treba neprestano obnavljati

Dodatna prednost oljnega videza je za temnolaske tudi ta, da pri naravno temnih las neprestano barvanje narastka ne bo potrebno. Zaradi prelivajočega učinka namreč narastek ni izrazito viden in je nov prirastek las mnogo bolj subtilen ter neopazen. Nov barvni trend za temnolaske torej ni samo izjemno lep, ampak je tudi zelo enostaven za nego in ne zahteva nenehnega obiskovanja frizerjev.

Dodaten razlog, zakaj se bodo temnolaske gotovo množično odločale za nov barvni trend je tudi ta, da je marsikatera naveličana nenehnega beljenja las, ki lase tudi močno poškoduje in ga je potrebno nenehno obnavljati. Za marsikatero temnolasko beljenje pomeni tudi večkraten obisk frizerskega salona, saj samo z enim nanosom belila na lase na zares temnih laseh ni mogoče doseči močnih posvetlitev. Prav tako to vzame veliko časa, saj je med posameznimi tretmaji potreben določen časovni razmik. Z novo, mavrično-oljno tehniko barvanja, pa je podoben učinek na temnih laseh mogoče doseči samo z enim samim obiskom frizerskega salona. Ker barva na laseh zdrži dlje časa, je ponoven obisk frizerja lahko šele po daljšem obdobju, to pa pomeni, da se lasje lahko vmes regenerirajo in ostajajo bolj zdravi.

Kako doseči učinek »oil slick« na temnih laseh?

Doma boste takšen barvni efekt težko dosegli, zato se je najbolj obrniti na barvne strokovnjake, ki vedo, kaj delajo. Pri tem barvnem trendu je potrebno temne lase posvetliti za dva do tri odtenke, odvisno od naravne barve temnejših las. Ker ta barvna tehnika temelji na hladnih odtenkih, se na začetek las običajno nanese temno, hladno rjavo ali celo hladno črno barvo, nato pa se s tehniko »balayage« lase proti konicam svetli z vijoličnimi in zelenimi odtenki, ki se mavrično prelivajo. Vsaki lasje se na to tehniko barvanja odzovejo nekoliko drugače, zato je tudi končni učinek oziroma vzorec (prelivanje) na laseh lahko pri različnih ženskah videti povsem drugače. V nekem smislu je vsaka ženska frizura, pobarvana v tej tehniki, edinstvena mojstrovina. Barvnim strokovnjakom to omogoča veliko kreativnosti in ustvarjalne svobode, zato je pričakovati, da se bo najbolj vroč barvi trend ta hip odlično prijel tudi med njimi.

Da bi učinek prelivajočega olja na laseh ohranili čim dlje časa, vselej uporabljajte posebna šampon in balzam za lase, ki sta namenjena podaljševanju barve na barvanih laseh.

Spoznajte izdelke

Keune SO PURE COLOR

Keune So Pure Color je nežna trajno obstojna barva za lase, 100% brez amoniaka in parabenov. Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek

Keune SO PURE RECOVER

Za obnovo, nego in utrjevanje poškodovanih las. Aromaterapevtsko doživetje s Keune So pure Recover linijo. Nova linija obsega šampon, masko, olje in balzam v spreju. So Pure natural balance - wellness za vaše lase! Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek

Keune BOND FUSION

Ponovno poveže pretrgane vezi v laseh in zagotavlja 43% manj lomljenja las. Bond fusion lahko uporabite kot samostojni tretma ali dodatek k barvi! Meša se lahko v barve kateregakoli proizvajalca. Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek