Nasveti za popolno oblikovanje obrvi
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani
oblikovanje obrvi
Nasveti za popolno oblikovanje obrvi

Obrvi sicer predstavljajo le majhen delček obraza, a po drugi strani drastično vplivajo na njegovo podobo. To je razlog, da oblikovanje obrvi marsikatera ženska raje prepusti spretnim rokam kozmetičarke, kot da bi se tega lotila sama. Ker pa obrvi hitro rastejo in jih je potrebno vsakodnevno negovati, je veliko enostavneje, če se oblikovanja naučimo sami.

Kako poteka oblikovanje obrvi?

Oblika obrvi

Prvi korak je običajno najtežji – in tudi v primeru oblikovanja obrvi je tako. Marsikatera ženska se boji, da bo z obliko obrvi zgrešila – bodisi bo pustila preveč ali premalo obrvi bodisi bo linija obrvi prekratka ali predolga, ipd. Obstaja enostavno pravilo, kako določiti ustrezno obliko obrvi. Obrvi naj bi oblikovali tako, da se začnejo v isti liniji kakor oko. To najlažje naredimo tako, da vzamemo svinčnik, ki ga postavimo tik ob nos in notranji kotiček očesa. Na vrhu, kjer so obrvi, to predstavlja začetno točko – tu se naj bi naše obrvi torej začele. Konec obrvi določimo tako, da svinčnik postavimo ob nos in zunanji kotiček očesa. Kjer se sekata svinčnik in obrv, je njen konec. Za popolno obliko pa moramo določiti tudi najvišjo točko loka obrvi – to določimo tako, da svinčnik postavimo ob nos in preko sredine očesa (po sredini šarenice). Tam, kjer se sekata obrv in svinčnik, določimo najvišjo točko obrvi. Ko smo določili začetek, konec in vrh loka obrvi, moramo popolno obliko obrvi še zarisati.

Puljenje obrvi

Puljenje predstavlja boleč del oblikovanja obrvi. Lotimo se ga tako, da najprej zarišemo obliko, nato pa vse obrvi počešemo navzgor. Pred puljenjem pristrižemo obrvi, ki gledajo čez naravni rob obrvi. Nato lahko začnemo s puljenjem. Da bi bilo puljenje čim manj boleče, moramo vedno uporabljati kvalitetno in precizno pinceto. Za lepe obrvi je pomembno tudi, da dlake vedno pulimo le na spodnjem delu obrvi. Puljenje je manj boleče, če si pred začetkom na obrvi položimo toplo brisačo, ki jih omehča in nam olajša celoten postopek.

Zarisovanje obrvi

Ko smo obrvi populili, si jih lahko nato zarišemo. Najprej jih prečešemo, da stojijo na pravem mestu. Preden začnemo z zarisovanjem, moramo izbrati primeren odtenek barvice. Nato pa narišemo ostro linijo nad in pod obrvjo. Za vse, ki imajo temnejše lase, je priporočljivo izbrati barvico, ki je dva odtenka svetlejša od barve las. Za tiste s svetlimi lasmi, pa naj bo odtenek barvice dva odtenka bolj temen od barve las. Z risanjem lahko obrvi oblikujemo v želeno obliko tudi, če smo pri puljenju slučajno izpulili kakšno dlako preveč. Ko zarišemo obliko obrvi, jih moramo samo še zapolniti. To storimo z uporabo senčke in prirezanega čopiča. S polnjenjem obrvi začnemo na zunanjem repku – tam naj bo nanos najbolj intenziven, nato pa nadaljujemo proti notranjosti. Za naraven izgled s čopičem delamo majhne gibe, kot da bi med obrvi risali male dlačice.

Spoznajte izdelke

Keune SO PURE COLOR

Keune So Pure Color je nežna trajno obstojna barva za lase, 100% brez amoniaka in parabenov. Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek

Keune SO PURE RECOVER

Za obnovo, nego in utrjevanje poškodovanih las. Aromaterapevtsko doživetje s Keune So pure Recover linijo. Nova linija obsega šampon, masko, olje in balzam v spreju. So Pure natural balance - wellness za vaše lase! Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek

Keune BOND FUSION

Ponovno poveže pretrgane vezi v laseh in zagotavlja 43% manj lomljenja las. Bond fusion lahko uporabite kot samostojni tretma ali dodatek k barvi! Meša se lahko v barve kateregakoli proizvajalca. Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek