Kupiti parfum ali parfumsko vodo – v čem je razlika?
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani
Parfum ali parfumska voda
Kupiti parfum ali parfumsko vodo – v čem je razlika?

Pri nakupu dišave lahko hitro pride do dileme, kaj sploh kupiti. Na prodajnih policah je več različnih vrst dišav, precej pa so si lahko različne tudi cene zanje. Najpogostejša dilema je dilema, ali kupiti parfum ali parfumsko vodo. Pogosto se odločimo na podlagi cene, ki gre v prid parfumski vodi. Pa sploh vemo, v čem je razlika med obojim?

Parfumi, parfumska voda in še kaj

Pogosto lahko opazimo, da je prva razlika med parfumi in parfumskimi vodami v ceni. Parfumi so mnogo dražji kakor parfumska voda, povrh vsega pa je pravih parfumov običajno na policah trgovin precej manj kot je parfumskih vod, pri katerih je izbira zares velika. Običajno lahko v trgovinah izbiramo med obilico parfumskih, toaletnih in kolonjskih vodic, precej manj pa imamo na izbiro, če želimo kupiti pravi parfum. Pri nas je sicer parfum precej posplošen izraz za vse zgoraj omenjeno, v resnici pa so stvari precej različne. Razlika je ne samo v ceni, ampak tudi v kvaliteti sestavin in v samem trajanju oziroma obstojnosti vonja.

Parfumska voda je daleč najpogostejša različica dišave, ki jo je mogoče najti na policah drogerij. Ker je cenejša, a še vedno precej obstojna, je parfumska voda tudi precej bolj prodajan izdelek v primerjavi s klasičnimi parfumi. Vonj parfumske vode je tako dovolj močan, da na koži diši vsaj nekaj ur, kar je primerno za vsakodnevno uporabo. Parfumi so namenjeni uporabi za posebne priložnosti, zaradi svoje intenzivnosti pa jih lahko uporabljamo v majhnih količinah, kar pomeni, da zdržijo dlje, kakor parfumske vode. Dilema, ali kupiti parfum ali parfumsko vodo, je tako v veliki meri odvisna predvsem od tega, za kaj dišavo nameravate uporabljati. In seveda, koliko ste za svojo novo dišavo pripravljeni odšteti.

Spoznajte izdelke

Keune SO PURE COLOR

Keune So Pure Color je nežna trajno obstojna barva za lase, 100% brez amoniaka in parabenov. Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek

Keune SO PURE RECOVER

Za obnovo, nego in utrjevanje poškodovanih las. Aromaterapevtsko doživetje s Keune So pure Recover linijo. Nova linija obsega šampon, masko, olje in balzam v spreju. So Pure natural balance - wellness za vaše lase! Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek

Keune BOND FUSION

Ponovno poveže pretrgane vezi v laseh in zagotavlja 43% manj lomljenja las. Bond fusion lahko uporabite kot samostojni tretma ali dodatek k barvi! Meša se lahko v barve kateregakoli proizvajalca. Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek