Paž frizure niso nikoli iz mode
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani
paz frizura
Paž frizure niso nikoli iz mode

Paž frizure so v modi tako danes kakor so bile pred 100 in več leti. V nekem smislu so brezčasne in vselej elegantne, dopuščajo pa tudi ravno prav svobode pri oblikovanju in stylingu. Gre za klasiko med frizurami, ki pa je mnogo več kot zgolj ostre linije in ravno prirezane konice las. V zadnjem času so najbolj priljubljene paž frizure long bob ali daljši paž, ki si ga je mogoče omisliti v razkuštrani ali bolj klasični izvedbi.

Zakaj je paž tako priljubljen?

Paž frizure nikoli niso in najbrž nikoli ne bodo povsem iz mode. Med ženskami skoraj ni nobene, ki ji paž ne bi bil všeč ali bi ga tudi sama ne nosila vsaj enkrat v svojem življenju. Ob tem se zastavi vprašanje, zakaj so paž frizure tako zelo priljubljene?

Oblike paž frizure

Obstaja več dolžin in oblik paž frizur.

Kratki paž je zares večno modna frizura in prava klasika. Gre za preprosto obliko pričeske, s katero ni veliko dela. Krajši paž ustvarja videz mladostnosti, igrivosti in sproščenosti. Za bolj resen videz je mogoče kratek paž poravnati z likalnikom za lase ali pa si spredaj omisliti ravno pristrižen in poravnan fru fru.

Daljši paž se pojavlja v različnih izvedbah. Lahko se odločite za daljše, poravnane lase in ravne linije ali pa za bolj sproščen videz razkuštranih las, ki so rahlo valovite. Daljši paž je primernejši tudi, če imate močneje skodrane lase, ki jih je pri krajšem pažu težko oblikovati. Daljši paž ali long bob pomeni dovolj dolge lase (nekje do področja ramen), da je z njimi mogoče ustvariti tudi čop ali jih speti v kito, kar je dobrodošla sprememba, če se paža slučajno naveličate. Prav tako je daljši paž bolj praktičen kakor kratek, ko gre za opravljanje raznih opravil (tipkanje, kuhanje, pospravljanje, itd.), saj si lase pri tem enostavno spnemo.

Ena možnost je tudi paž, ki je nekaj vmes med kratkim in dolgim. Gre za paž na »lunico« ali asimetrični paž, pri katerem so lasje na vratu zadaj v dolžini kratkega paža, nato pa se linija las spušča navzdol – spredaj so lasje daljši kakor na vratu zadaj (v dolžini dolgega paža). Linija las je torej postrižena v obliki polmesca ali lune. Ta frizura pride lepo do izraza, če imate ravne lase ali pa ste jih pripravljeni ravnati. V kolikor so lasje kodrasti, se linija lunice toliko ne opazi. Paž – lunica daje, zaradi svoje  asimetričnosti, moden in mladosten videz. Zelo lepo se poda na obraz, ki je bolj ovalne oz. podolgovate oblike, nekoliko manj pa na okroglo obliko obraza, saj zna v tem primeru obraz narediti še bolj okrogel.

Spoznajte izdelke

Keune SO PURE COLOR

Keune So Pure Color je nežna trajno obstojna barva za lase, 100% brez amoniaka in parabenov. Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek

Keune SO PURE RECOVER

Za obnovo, nego in utrjevanje poškodovanih las. Aromaterapevtsko doživetje s Keune So pure Recover linijo. Nova linija obsega šampon, masko, olje in balzam v spreju. So Pure natural balance - wellness za vaše lase! Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek

Keune BOND FUSION

Ponovno poveže pretrgane vezi v laseh in zagotavlja 43% manj lomljenja las. Bond fusion lahko uporabite kot samostojni tretma ali dodatek k barvi! Meša se lahko v barve kateregakoli proizvajalca. Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek