Podočnjaki – zakaj nastanejo in kako se jih znebimo?
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani
podocnjaki
Podočnjaki – zakaj nastanejo in kako se jih znebimo?

Podočnjaki so lahko prava nočna mora, saj so običajno močno vidni in se jih je tudi razmeroma težko znebiti. Pojavijo se lahko zaradi različnih razlogov: stres, ponočevanje, pomanjkanje spanca, hiter tempo življenja, slaba fizična pripravljenost telesa, dedni izvor, itd. V kolikor se ponočnjaki pri neki osebi pojavljajo skozi vse življenje, potem je velika verjetnost, da so dednega nastanka. V kolikor se vsako leto pojavljajo le v določenem obdobju, potem je mogoče pomisliti na alergijo. Pri alergiji se namreč lahko pojavijo skelenje, srbečica, razdraženost okoli oči, popokane kapilare, vse to pa se lahko vidi kot modro-črna obarvanost pod očmi. Podočnjaki so lahko tudi posledica slabe prekrvavitve področja okoli oči, v nekaterih primerih pa so lahko tudi znak zdravstvene težave ali bolezni (npr. anemije, ledvične bolezni, ipd.). Včasih pa se temni kolobarji pod očmi lahko pojavijo tudi zaradi pretiranega naprezanja oči pri gledanju v računalnik ali televizijo.

S starostjo temni kolobarji pod očmi običajno postajajo bolj vidni in izraziti. Razlog za to je, da se koža z leti tanjša, več težav je tudi z zastajanjem vode v telesu, kar se kaže tudi v obliki zabuhlosti okoli oči.

Nasveti proti podočnjakom

V kolikor gre za dedno težavo, je edina rešitev uporaba korektorjev, za ostale vzroke pa je najprej najbolje spremeniti življenjski slog. Najpomembneje je, da telesu privoščimo dovolj počitka, spanja, vode in zdrave prehrane. Ko telesu pomagamo v naravno ravnovesje, običajno tudi podočnjaki postanejo precej manj izraziti. Ker si nihče ne želi vidnih podočnjakov okoli oči, saj vplivajo na estetski videz obraza, vam spodaj predstavljamo nekaj namigov, kako se je te nadloge mogoče rešiti.

Spoznajte izdelke

Keune SO PURE COLOR

Keune So Pure Color je nežna trajno obstojna barva za lase, 100% brez amoniaka in parabenov. Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek

Keune SO PURE RECOVER

Za obnovo, nego in utrjevanje poškodovanih las. Aromaterapevtsko doživetje s Keune So pure Recover linijo. Nova linija obsega šampon, masko, olje in balzam v spreju. So Pure natural balance - wellness za vaše lase! Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek

Keune BOND FUSION

Ponovno poveže pretrgane vezi v laseh in zagotavlja 43% manj lomljenja las. Bond fusion lahko uporabite kot samostojni tretma ali dodatek k barvi! Meša se lahko v barve kateregakoli proizvajalca. Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek