Postopek poslikave nohtov
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani
poslikava nohtov
Postopek poslikave nohtov

Poslikava nohtov je zelo priljubljen način nege nohtov. Ta postopek običajno izvajajo razni kozmetični saloni, nekatere bolj vešče in potrpežljive posameznice pa se tega postopka lotijo kar doma. Pri tem se je potrebno zavedati, da je takšna poslikava precej zahtevna in še zdaleč ne pomeni samo nanosa barve in bleščic na noht. Pravilna in popolna izvedba poslikave nohtov namreč terja precej časa, potrpljenja in natančnosti. Da bi nohti izgledali lepo, je potrebno imeti tudi precizno oko in mirno roko. Če se poslikave lotite doma, lahko na ta način prihranite kar nekaj denarja, saj je takšen tretma v kozmetičnih salonih lahko kar drag. Tako vas bo unikatna ročna poslikava nohtov v kozmetičnem salonu stala okoli 15 evrov, dodatki (kamni, biseri, bleščice, neti, itd.), pa še kak evro ali dva več. Strokovnjaki v salonu bodo za vaše nohte poskrbeli v približno 40 minutah, doma pa si za poslikavo vsekakor vzemite več časa, še posebej, če se postopka lotite prvič.

Za poslikavo nohtov potrebujete katerega izmed setov za poslikavo nohtov doma. V tovrstnih setih je običajno vse, kar potrebujete za začetne korake delanja poslikav doma. Tako običajno vsebujejo obojestransko štampiljko, strgalo, držalo, šablonice, vzorce, ipd. Preden se lotite poslikave, je svojo idejo najbolje malo potrenirati na stari manikuri, ki jo želimo odstraniti. Če ste začetnik, se je na začetku bolje lotiti osnovnih vzorcev in oblik, kasneje pa je z vajo mogoče izdelati tudi bolj zahtevne.

Obstaja več tehnik poslikav, med njimi pa so najbolj priljubljene: »one stroke«, poslikave z gelom in akvarel poslikave nohtov. Tehnika »one stroke« pomeni, da z eno potezo na nohtu ustvarite dizajn, ki je lahko dveh ali več barv. Za to so potrebne močno pigmentirane akrilne barve in širok čopič. Tak čopič namreč omogoča, da lahko z eno potezo prekrijemo večjo površino nohta, za delikatne poslikave in kreacije pa nato uporabimo tanek čopič, s katerim delamo črte in obrobe.

Poslikava nohtov – postopek

Spoznajte izdelke

Keune SO PURE COLOR

Keune So Pure Color je nežna trajno obstojna barva za lase, 100% brez amoniaka in parabenov. Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek

Keune SO PURE RECOVER

Za obnovo, nego in utrjevanje poškodovanih las. Aromaterapevtsko doživetje s Keune So pure Recover linijo. Nova linija obsega šampon, masko, olje in balzam v spreju. So Pure natural balance - wellness za vaše lase! Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek

Keune BOND FUSION

Ponovno poveže pretrgane vezi v laseh in zagotavlja 43% manj lomljenja las. Bond fusion lahko uporabite kot samostojni tretma ali dodatek k barvi! Meša se lahko v barve kateregakoli proizvajalca. Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek