Kaj storiti, da bodo senčila bolj obstojna?
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani
obstojno sencilo
Kaj storiti, da bodo senčila bolj obstojna?

Senčila so ena izmed osnovnih pripomočkov oziroma ličil za ličenje oči. Z njimi lahko lepo poudarimo oči, jim damo globlji videz ter eleganco. Kot pri vseh drugih ličilih, pa se tudi pri senčilih rado zgodi, da po nekaj urah zbledijo, se porazgubijo, razmažejo ali pa naberejo v gubo. Zaradi vsega naštetega, si tudi pri senčilih želimo, da bi bila čim bolj obstojna in bi na naših vekah čim dlje ostala nedotaknjena.

Zakaj senčila zbledijo?

Senčila na veki zbledijo zaradi maščobe. Nekaterim se koža preko dneva zamasti, kar vpliva na obstojnost senčil, pri drugih pa se senčila porazgubijo zaradi mastne podlage (kreme, pudra). Senčilo torej ohrani svojo obstojnost dlje, če je podlaga, na katero jih nanašamo, suha. Še posebej to velja pri uporabi krem za oči, ki so običajno precej mastne – bolje je uporabiti lahke kreme za oči, ki so nasploh boljše za nanašanje ličil.

Nasveti za podaljšanje obstojnosti senčil

Priprava prave podlage

Kot že omenjeno, je veliko odvisno od dobre podlage. Izogibati se je potrebno mastnim kremam. Najbolj primerne so lahke kreme za oči, na katere nanesemo puder v prahu. Puder nanesemo na veko pred nanosom senčila, da jo utrdimo, kožo pa zamatiramo in naredimo obstojnejšo podlago. Na veko je potrebno nanesti dovolj pudra v prahu – to lahko preverimo tako, da pred nanosom senčil počakamo nekaj minut. Če opazimo, da se puder sam nabira v veko, to pomeni, da smo ga nanesli premalo. V kolikor ne uporabljamo pudra v prahu, ga lahko nadomestimo z nežnim senčilom, ki ga v izdatni količini enakomerno nanesemo preko celotne veke.

Uporabite podlago za senčila

Nekatere namesto pudra v prahu prisegajo na podlago za senčilo. Ta je namenjena zagotavljanju dolge obstojnosti senčila. Podlaga za senčilo je optimalna podlaga, saj izboljša pigmentiranost in sijaj senčil, ki bodo na taki podlagi obstala zelo dolgo časa.

Uporabite dovolj senčila

Obstojnost senčil je odvisna tudi od količine nanosa. Ne moremo namreč pričakovati dolge obstojnosti, če na veke nanesemo zgolj tanek sloj senčila. V tem primeru senčilo nikakor ne more zdržati cel dan, pa tudi če ste poprej na veko nanesle podlago za senčilo. Ena plast se hitro raztopi in porazgubi, zato je za dolgo obstojnost potrebnih več enakomernih nanosov postopoma. Najboljši učinek je mogoče doseči tako, da senčilo nanašamo počasi, enakomerno in v več slojih, ki zagotavljajo večjo intenzivnost in obstojnost ličila. Pri tem pa ne pozabite – za to, da se bo senčilo lepo prijelo na vaše veke, je pogoj pravilno pripravljena podlaga.

Spoznajte izdelke

Keune SO PURE COLOR

Keune So Pure Color je nežna trajno obstojna barva za lase, 100% brez amoniaka in parabenov. Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek

Keune SO PURE RECOVER

Za obnovo, nego in utrjevanje poškodovanih las. Aromaterapevtsko doživetje s Keune So pure Recover linijo. Nova linija obsega šampon, masko, olje in balzam v spreju. So Pure natural balance - wellness za vaše lase! Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek

Keune BOND FUSION

Ponovno poveže pretrgane vezi v laseh in zagotavlja 43% manj lomljenja las. Bond fusion lahko uporabite kot samostojni tretma ali dodatek k barvi! Meša se lahko v barve kateregakoli proizvajalca. Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek