Suha koža na stopalih
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani
Suha stopala
Suha koža na stopalih

Suha koža stopal je tegoba, s katero se sooča ogromno ljudi. Hrapava in suha koža pogosto vodi v razpokano in otrdelo kožo, ki se prekomerno lušči, pogosto pa to spremlja tudi neprijetna srbečica. Vzrokov za nastanek suhe kože na stopalih je več, rešitev te tegobe pa je v intenzivni negi ali ustrezni terapiji kože stopal, da ta ponovno postane prožna, gladka in zdrava.

Vzroki za suho kožo

Suha koža kaže na porušeno ravnovesje med vlago, ki jo potrebuje koža in njenim izhlapevanjem iz globljih plasti kože. Ker je izguba vlage, ki je sicer normalen vsakodneven pojav, večja kot oskrba z njo, se pojavi suha, včasih tudi razpokana koža. Vzroki za suho kožo so lahko tudi staranje kože, hormonsko neravnovesje, prehrana, klima, razne bolezni, neprimerna obutev, ipd. Stopnja suhe kože stopal močno niha tudi z ozirom na zunanje vremenske vplive – npr. pozimi je običajno bolj suha kakor poleti.

Kakšna je suha koža?

Suhi koži torej primanjkuje vlage, pa tudi lipidov (kožne maščobe). Zdrava koža z različnimi vlažilnimi faktorji (soli, sečnina, organske kisline) uspe ohranjati ravnovesje pri izgubi vlage, saj vlažilni faktorji vlago vežejo nase in jo na ta način ohranijo v koži. Tudi lipidi v zgornjih plasteh kože uravnavajo vsebnost vlage in preprečujejo povzročiteljem okužb, da bi prodrli v kožo.

Kako ukrepamo pri suhi koži na stopalih?

Suha koža potrebuje posebno nego. Na stopalih je manjše število lojnic, še posebej na področju narta, kjer je koža izrazito tanka in vsebuje najmanj maščob. To dela stopala posebej občutljiva. Stopala so slabo zaščitena zoper izgube maščob, posledica tega pa je nastanek suhe kože. V kolikor za suho kožo ne poskrbimo primerno lahko pride do poroženelosti ali celo razpok (t.i. ragade), ki lahko tudi krvavijo. Suha koža stopal tako potrebuje predvsem nego – s katero bi koži na stopalih ponovni povrnili naravno ravnovesje.

Spoznajte izdelke

Keune SO PURE COLOR

Keune So Pure Color je nežna trajno obstojna barva za lase, 100% brez amoniaka in parabenov. Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek

Keune SO PURE RECOVER

Za obnovo, nego in utrjevanje poškodovanih las. Aromaterapevtsko doživetje s Keune So pure Recover linijo. Nova linija obsega šampon, masko, olje in balzam v spreju. So Pure natural balance - wellness za vaše lase! Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek

Keune BOND FUSION

Ponovno poveže pretrgane vezi v laseh in zagotavlja 43% manj lomljenja las. Bond fusion lahko uporabite kot samostojni tretma ali dodatek k barvi! Meša se lahko v barve kateregakoli proizvajalca. Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek