Kako si nanesemo umetne trepalnice?
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani
umetne trepalnice
Kako si nanesemo umetne trepalnice?

Umetne trepalnice so poleg iznajdbe maskare ena izmed najboljših iznajdb, s katerimi si ženske lahko drastično polepšamo izgled svojih oči. Za njihovo uporabo se odločajo tako tiste ženske, ki imajo kratke, redke, svetle in premalo izrazite trepalnice, kakor tudi druge, ki sicer imajo daljše trepalnice, a bi si želele večjo gostoto in volumen trepalnic. Umetne trepalnice tako ustvarijo videz dolgih, gostih trepalnic, s popolnim lokom, ki odprejo pogled, povečajo oči in spremenijo celotno podobo obraza. Za njihovo uporabo se ženske pogosto odločajo, ko gre za kakšno posebno priložnost (poroka, gala večerja, okrogla obletnica, ipd.).

Nasveti za nanos umetnih trepalnic

Pri nanosu umetnih trepalnic je potrebno največjo pozornost nameniti temu, da z njimi dosežete čim bolj naraven izgled. Za sam nanos potrebujete osnovne pripomočke: umetne trepalnice, lepilo za trepalnice, pinceto (ali aplikator) in manjše škarje.

Izbira trepalnic

Najbolje je izbrati trepalnice, ki so dovolj fleksibilne in upogljive – zlasti na robovih ne smejo biti pretrde, saj se sicer rade na koncih odlepijo. Po drugi strani pa umetne trepalnice ne smejo biti preveč mehke, saj je sicer robove izredno težko nanesti na oči. Pri izbiri upoštevajte tudi dolžino trepalnic – v kolikor so predolge za dolžino vašega očesa, jih po potrebi lahko skrajšate, s tem pa prilagodite v dolžino. Trepalnice vedno strižemo pred nanosom.

Predpriprava za nanos

Preden se nanosa trepalnic lotite zares, je priporočljivo umetne trepalnice brez lepila zgolj prisloniti k trepalnicam, da vidite, kako dobro se prilegajo dolžini in obliki očesa. Na ta način lahko vidite tudi, kako bodo trepalnice izgledale, ko jih boste zares nanesli na vaše trepalnice.

Nanos trepalnic

Za nanos trepalnic je najpomembnejša mirna roka. Na rob umetnih trepalnic najprej nanesete tanek sloj lepila, na konce pa nekoliko več, saj se ravno ti deli trepalnic radi odlepijo. Po nekaj sekundah, se lepilo počasi osuši – v tem času se trepalnic ne dotikajte, da se še bolje primejo na oči. Pri nanosu je pomembno, da jih nanesete čim bližje liniji naravnih trepalnic. Nanos začnite na sredini očesa in pazite, da na obeh straneh pustite dovolj trepalnic, da pokrijejo celotno dolžino očesa. V kolikor trepalnice ne namestite na pravo mesto, jih čim prej, dokler se lepilo še ni povsem posušilo, s pinceto popravite na pravo mesto. Ko se lepilo posuši, umetne trepalnice s pinceto nežno pritrjujte na naravne trepalnice. Ko ste z nanosom končale, vas nove trepalnice ne smejo motiti ali celo bosti v oči. Pogosto se zgodi, da se lepilo zalepi na naravne trepalnice in s tem draži oko. To je mogoče popraviti tako, da ga previdno odstranite s pinceto ali prsti.

Končni popravki trepalnic

V kolikor po nanosu opazite, da so naravne trepalnice v primerjavi z umetnimi mnogo bolj ravne, jih je najbolje premazati z nekaj sloji maskare, da se sprimejo z umetnimi, toda z maskaro nikar ne pretiravajte. Za piko na i si na rob umetnih trepalnic nanesite tekoči eyeliner, ki zabriše mejo med naravnimi in umetnimi trepalnicami. Ko ste to naredile, si z maskaro poudarite še trepalnice na spodnji strani očesa.

Odstranjevanje trepalnic

Umetne trepalnice je potrebno odstraniti pred odstranitvijo ostalih ličil z obraza. Trepalnice se odstranijo tako, da jih z občutkom potegnemo iz oči ter jih očistimo lepila. Če z njimi ravnamo lepo, jih je mogoče uporabiti večkrat – odvisno seveda tudi od kvalitete samih trepalnic. Če umetne trepalnice uporabite prvič, se boste na nov občutek morale sprva navaditi.

Spoznajte izdelke

Keune SO PURE COLOR

Keune So Pure Color je nežna trajno obstojna barva za lase, 100% brez amoniaka in parabenov. Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek

Keune SO PURE RECOVER

Za obnovo, nego in utrjevanje poškodovanih las. Aromaterapevtsko doživetje s Keune So pure Recover linijo. Nova linija obsega šampon, masko, olje in balzam v spreju. So Pure natural balance - wellness za vaše lase! Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek

Keune BOND FUSION

Ponovno poveže pretrgane vezi v laseh in zagotavlja 43% manj lomljenja las. Bond fusion lahko uporabite kot samostojni tretma ali dodatek k barvi! Meša se lahko v barve kateregakoli proizvajalca. Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek