Barvanje narastka [VIDEO]
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani
barvanje narastka
Barvanje narastka [VIDEO]

Vsakdo, kdor si barva lase, se sooča tudi s problemom narastka. Narastek je še zlasti očiten pri tistih, ki se barvajo z barvnim odtenkom, kateri se kontrastno razlikuje od njihove naravne barve las (npr. črnolaske, ki se barvajo na blond ali obratno). V takem primeru je narastek lahko viden že po dveh ali treh tednih. Ker je za večino narastek iz estetskega vidika precej moteč, je barvanje narastka običajno precej pogosto. Pri barvanju narastka je najprej potrebno upoštevati samo velikost narastka. Če gre za nanašanje svetlejših nians barve, potem je bolje, da je narastek čim manjši, a je potrebno pri tem še posebej paziti na to, da barvo zares nanašamo samo na narastek.

Če gre za svetlenje temnejšega narastka, se je barvanja najbolje lotiti tako, da začnemo barvo nanašati na zadnji del glave. Razlog za to je ta, da je glava na zadnjem delu hladnejša kakor na vrhu ali spredaj, zadaj pa so tudi lasje debelejši. Vse to pomeni, da barva na zadnjem delu glave potrebuje več časa za posvetlitev, kakor spredaj ali na vrhu lasišča.

Če na narastek nanašamo barve brez amoniaka, moramo biti še posebej pozorni na to, da barvo natančno in na tanke sekcije las nanašamo čim bolj enakomerno. To je namreč ključnega pomena, če želimo da bo barva na vseh delih lasišča enakomerno prijela.

ZaLepoto.si