Mastni lasje [VIDEO]
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani
mastni lasje
Mastni lasje [VIDEO]

Mastni lasje so ena izmed najpogostejših in večjih težav pri ženskih laseh. Kljub rednemu pranju in negi las, se marsikomu lasje zmastijo že po nekaj dneh. Le malokdo pa ve, da obstajata dve obliki mastnega lasišča in las. Prva oblika je poškodba žleze lojnice v samem lasišču, posledica tega pa je, da žleza proizvaja preveč ali premalo sebuma (loja). Druga oblika pa so mastni lasje kot posledica zunanjih vplivov (npr. pare, smoga, pogostega ukvarjanja s športom, dela v kuhinji, ipd.). Najpogostejša napaka se pogosto dogaja ravno pri presoji, zakaj so naši lasje mastni. Mnogokrat se namreč zgodi, da nekdo misli, da se njegovi lasje mastijo zaradi poškodbe žleze lojnice, v resnici pa so mastni lasje posledica zunanjih dejavnikov. Pravilna presoja, kaj povzroča mastne lase, je zelo pomembna, da jih pravilno negujemo. V kolikor gre za poškodovano žlezo lojnico, se uporabljajo šamponi in preparati za mastne lase, pri drugi obliki, torej pri mastnih laseh, ki so posledica zunanjih dejavnikov, pa se priporoča uporaba čim bolj blagih šamponov, ki samo očistijo umazanijo, ki se je nabrala na laseh, niso pa agresivni do lasišča, ki se sicer ustrezno masti.

Lase vedno umivamo dvakrat, pri čemer ne smemo pretiravati z uporabo šampona. Dovolj je količina šampona v velikosti lešnika. Po drugem umivanju las peno na laseh pustimo minuto ali dve, nato pa temeljito speremo. Regeneratorje, maske in druge tretmaje pri mastnih laseh sicer lahko uporabljamo, a jih vselej nanašamo zgolj po dolžini las, nikoli pa na samo lasišče. Lase si je za nekaj dni mogoče razmastiti tudi s suhim šamponom, s pomočjo katerega brez pranja iz las odstranimo maščobo.

Sorodni izdelki

Keune SO PURE COLOR

Keune So Pure Color je nežna trajno obstojna barva za lase, 100% brez amoniaka in parabenov. Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek

Keune SO PURE RECOVER

Za obnovo, nego in utrjevanje poškodovanih las. Aromaterapevtsko doživetje s Keune So pure Recover linijo. Nova linija obsega šampon, masko, olje in balzam v spreju. So Pure natural balance - wellness za vaše lase! Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek

Keune BOND FUSION

Ponovno poveže pretrgane vezi v laseh in zagotavlja 43% manj lomljenja las. Bond fusion lahko uporabite kot samostojni tretma ali dodatek k barvi! Meša se lahko v barve kateregakoli proizvajalca. Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek