Prhljaj [VIDEO]
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani
prhljaj
Prhljaj [VIDEO]

Prhljaj je ena izmed najpogostejših in najbolj razširjenih problematik lasišča. Ta težava prizadene tako moške kakor ženske. Skozi lasišče vsakega človeka se namreč izločajo vsi strupi iz našega telesa, povrh vsega pa je koža na lasišču tudi najbolj prepustna. Posledica tega so lahko različne vrste prhljaja. Da bi se s to težavo lahko učinkovito soočili, je potrebno najprej ugotoviti, s katero obliko prhljaja se soočamo. Po nasvet se je najbolje obrniti na strokovnjaka – osebnega frizerja, ki bo znal preceniti, kaj povzroča prhljaj in kako se ga lahko znebimo. Suhi prhljaj običajno opazimo kot bele pikice na temnejših oblačilih ali na samih laseh. V nobenem primeru se po lasišču, ni priporočljivo agresivno praskati z nohti, saj s tem lahko lasišče le dodatno poškodujemo.

Posebno pozornost moramo nameniti pranju las, na katerih opazimo prhljaj. Za pranje takih las je priporočljivo posegati po kvalitetnih šamponih za odstranjevanje prhljaja. Gre za šampone, pri katerih se priporoča večkratno umivanje. Pri uporabi tovrstnih šamponov se lahko zgodi, da po prvih nekaj pranjih na laseh opazimo še več prhljaja kot pred uporabo šampona. To pomeni, da smo s šamponom uspešno odstranili oziroma odlepili prhljaj z lasišča in se sedaj preko las postopoma odstranjuje. Stanje se običajno normalizira med 4 in 6 tedni uporabe šampona za odstranjevanje prhljaja. Lase s šamponom vselej umivamo nežno z blazinicami prstov, s krožnimi gibi in brez uporabe nohtov.

ZaLepoto.si