Kako povečati volumen las?
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani
volumen las
Kako povečati volumen las?

Študije kažejo, da si skoraj polovica vseh žensk želi večji volumen las. Najpogosteje se z volumnom las največ ukvarjajo ravno tisti, ki imajo tanjše, bolj fine in redke lase. Toda, čeprav se zdi, da se moramo sprijazniti s svojo frizuro brez volumna, obstaja kar nekaj trikov, kako lahko z enostavno uporabo sušilca za lase, krtače, navijalk in izdelkov, namenjenih za ustvarjanje volumna, tudi svojim lasem podarimo push-up videz.

Izbira pravih izdelkov za lase

Veliko naredimo že, če za svoje lase izberemo prave izdelke. Če imamo tanke, poškodovane, utrujene lase, brez leska, sijaja in volumna, potem je potrebno poseči po izdelkih, ki so namenjeni negi las, njihovi krepitvi in ustvarjanju želenega volumna. Izdelki za povečanje volumna lase okrepijo, jih obnovijo, vanje pa povrnejo življenje. Lasje so vidno polnejši energije. Že z uporabo primernih izdelkov opravimo polovico dela. Druga polovica je v pravilni uporabi pripomočkov za oblikovanje las.

Uporaba sušilnika za lase

Pred uporabo sušilca, na lase lahko nanesemo majhno količino pene za utrjevanje las, da bi s tem povečali njihov volumen.

Do večjega volumna bomo prišli, če bomo lase sušili v nasprotni smeri rasti las. Pri tem sta naš največji zaveznik pravilna krtača in dober fen. S sušenjem začnemo na srednji stopnji, tako da ostanejo lasje še nekoliko vlažni. V kolikor imamo opravka s kodrastimi lasmi, lahko uporabimo sušilec z nastavkom. Priporočljivo je, da za dolge lase uporabimo okroglo krtačo. Najprej vrhnje lase spnemo na vrhu glave, nato pa s krtačo pramen za pramenom sušimo spodnje sloje las, v nasprotni smeri rasti las. Krtačo na koncu za minuto pustimo v laseh, da se lasje ohladijo, nato pa pramene odvijemo. Zgornje, spete lase osušimo na enak način kakor spodnje. Volumen las bomo povečali tudi tako, da od časa do časa zamenjamo stran preče, ki jo nosimo.

Če uporabljamo lak za lase, potem ga lahko nanašamo le na spodnje lase, na zgornje pa ne, saj jih sicer z njim preveč obtežimo, s tem pa lasje izgubijo tudi volumen. Enako velja tudi za druge izdelke za oblikovanje las, na primer za vosek ali gel. Nasploh moramo biti pri uporabi izdelkov za styling oziroma oblikovanje las varčni in previdni – v kolikor namreč z njimi pretiravamo, se lahko poslovimo od volumna in polne frizure.

Če želimo ustvariti polnejši videz pričeske, lahko uporabimo tudi velike navijalke, ki jih uporabimo na vlažnih laseh. Za doseganje volumna se ne priporoča uporaba manjših navijalk, saj z njimi dosežemo kodre, pravega volumna pa ne.

Spoznajte izdelke

Keune SO PURE COLOR

Keune So Pure Color je nežna trajno obstojna barva za lase, 100% brez amoniaka in parabenov. Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek

Keune SO PURE RECOVER

Za obnovo, nego in utrjevanje poškodovanih las. Aromaterapevtsko doživetje s Keune So pure Recover linijo. Nova linija obsega šampon, masko, olje in balzam v spreju. So Pure natural balance - wellness za vaše lase! Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek

Keune BOND FUSION

Ponovno poveže pretrgane vezi v laseh in zagotavlja 43% manj lomljenja las. Bond fusion lahko uporabite kot samostojni tretma ali dodatek k barvi! Meša se lahko v barve kateregakoli proizvajalca. Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek