Za mladosten videz po tridesetem
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani
za mladosten videz
Za mladosten videz po tridesetem

Verjetno si večina žensk, pa tudi marsikateri moški želi, da bi tudi po dopolnjenem 30. letu ohranil/a mladosten videz. Koža se z leti seveda neizogibno stara in staranje je proces, ki mu v resnici ne more ubežati nihče. Vendarle pa obstajajo precejšnje razlike v tem, kako hitro in kako intenzivno se stara koža različnih posameznikov. Na staranje kože in na hitrost tega procesa vpliva več dejavnikov, med katerimi nikakor ne gre zanemariti genetskega. Nanj tudi ob naših največjih prizadevanjih nimamo neposrednega vpliva, zato je pomembno, da vemo, kako na druge načine nekoliko upočasniti staranje in poskrbeti, da se bomo v svoji koži tudi po tridesetem počutili mladostno.

Uporaba dnevne in nočne kreme

Čeprav se marsikomu zdi ta nasvet povsem samoumeven, pa še vedno obstaja veliko ljudi, ki menijo, da je uporaba kreme nepotrebna. Prav tako obstaja veliko ljudi, ki sicer uporabljajo dnevno kremo, a menijo, da je uporaba nočne kreme povsem odveč. V resnici je potrebno za kožo skrbeti tako čez dan, kakor tudi takrat, ko spimo. Z leti naša koža začne izgubljati prožnost in elastičnost, zato moramo kožo vlažiti od zunaj z uporabo vlažilnih krem. Kreme koži povrnejo prožnost in preprečujejo nastajanje gub. Po tridesetem letu je koža že zrela, kar pomeni, da je to zadnji čas, da pričnemo z uporabo anti-age kozmetike. Najpomembneje je, da uporabljamo kvalitetne vlažilne kreme, ki naše kože ne mašijo in ne ustvarijo mastnega filma na površju kože, ampak kožo hranijo globinsko, od znotraj.

Pitje zadostnih količin vode

Na stanje kože in na mladosten videz zelo močno vpliva voda. Ljudje, ki pijejo premalo vode, izgledajo starejši, saj je njihova koža bolj suha, neprožna, izsušena. Dnevno naj bi odrasla oseba tako spila vsaj 2 litra vode, pri čemer se to tekom let pozna tudi na stanju kože. Pomembno je, da vodo pijemo preko celega dneva, izdatneje pa, ko izvajamo telesne aktivnosti ali smo pod velikim stresom.

Lepotni spanec

Na stanje kože vpliva tudi količina spanca. Mladosten videz je vsekakor lažje ohraniti ali si ga do določene mere povrniti, če svojemu telesu in koži privoščimo dovolj ur spanca. To pomeni, da med delavniki spimo vsaj 7-8 ur na noč, med vikendi pa več. Po možnosti si tu in tam privoščimo kakšno urico ali vsaj nekaj 10 minutni dnevni počitek. Tudi, če samo počivamo in ne spimo, je to za kožo zelo blagodejno, saj se vmes lahko regenerira. Premalo kvalitetnega spanca se na koži obraza zelo hitro pozna (podočnjaki, zabuhlost, gube, itd.)

Staranje je celosten proces, ki zajame celotnega človeka. Za mladosten videz po tridesetem torej lahko poskrbimo tako, da živimo zdravo in uporabljamo samo tiste izdelke za nego, ki nam koristijo.

Bodite zadovoljni z življenjem, ki ga živite

Verjetno tudi vi poznate koga, ki se tudi v poznih 30-ih ali 40-ih sicer lahko pohvali z mladostno kožo, a je kljub temu videti nezadovoljen in starejši. Sodobne raziskave so namreč pokazale, da na mladostni videz kože vpliva tudi stopnja zadovoljstva s svojim življenjem. Če je človek zadovoljen s tem, kako živi, kaj počne in kakšne odnose ima v svojem življenju, je lahko videti kar nekaj let mlajši. Po drugi strani lahko mladostna koža zagrenjene, negativne in nezadovoljne osebe ne zgleda prav nič mladostno. Na mladostno karizmo tako močno vplivajo pozitivne misli. Če hočemo mladostno izgledati tudi po tridesetem letu, moramo najprej opraviti z negativnimi mislimi.

Jejte malo, a kvalitetno

Na mladosten videz kože seveda vpliva tudi to, kaj vnašamo v svoja telesa. Prehrana je zelo pomemben dejavnik pri procesu staranja. Strokovnjaki priporočajo, da jemo skromno in pazimo na to, da uživamo veliko hrane, ki je bogata z antioksidanti. Te snovi namreč znatno upočasnjujejo procese staranja v telesu. Med najbolj učinkovite antioksidante sodijo zeleni čaj, korenina sladkega korenja, izvlečki iz grozdnih lupin, itd. Z izbiranjem pravih živil lahko svojo mladostnost vidno podaljšamo.

Izogibajte se kajenju, alkoholu in drugim nezdravim razvadam

Kajenje je gotovo sovražnik številka ena mladostne kože. Zaradi kajenja se tekom let pojavijo neželene gubice okoli ust, ki se z leti samo še poglabljajo. Zaradi kajenja je koža tudi bolj suha in slabšega tena. Prav tako na staranje negativno vpliva alkohol, v katerem je veliko prostih radikalov, ki v najslabšem primeru povzročajo tudi rakava obolenja. Namesto kajenja in drugih slabih razvad v svoja življenja raje vključite eno zdravo – npr. vsakodnevno vadbo.

Obrazna joga

Obraz sestavlja ogromno število mišic, na katere pa povečini kar pozabljamo. Le redko kdo izmed nas bi tako pomislil na to, da je potrebno tudi mišice obraza trenirati, da ostanejo na svojem mestu. V nasprotnem primeru gravitacija z leti opravi svoje. Za obrazne mišice in mladostnost kože na obrazu je mogoče poskrbeti z obrazno jogo – posebnimi vajami, s katerimi skrbimo za to, da koža obraza ostane prožna, brez gubic, na svojem mestu in napeta. Vaje je potrebno izvajati redno in dosledno ter na tak način poskrbeti za mišice, ki bodo tudi v starosti ostajale najbolj vidne.

Ne pozabite na najpomembnejši organ – možgane

Zadnje raziskave kažejo, da na mladosten videz nasploh močno vplivajo možgani. Iz biološkega vidika so možgani tisti organ, ki se postara prvi. Po dopolnjenem 25. letu namreč človeški možgani dnevno izgubijo kar 100.000 nevronov. Če želimo, da se naši možgani in s tem celoten proces staranja ne bi dogajal tako hitro, moramo svoje možgane uriti in jih vsak dan zaposlovati z raznimi miselnimi izzivi. Bolj kot smo zahtevni do sebe, več povezav med nevroni se ustvarja in bolj počasno je nazadovanje. Za urjenje so odlični razni testi za urjenje spomina, branje, učenje tujih jezikov, študij, računanje, enigmatika, križanke, itd.

Spoznajte izdelke

Keune SO PURE COLOR

Keune So Pure Color je nežna trajno obstojna barva za lase, 100% brez amoniaka in parabenov. Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek

Keune SO PURE RECOVER

Za obnovo, nego in utrjevanje poškodovanih las. Aromaterapevtsko doživetje s Keune So pure Recover linijo. Nova linija obsega šampon, masko, olje in balzam v spreju. So Pure natural balance - wellness za vaše lase! Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek

Keune BOND FUSION

Ponovno poveže pretrgane vezi v laseh in zagotavlja 43% manj lomljenja las. Bond fusion lahko uporabite kot samostojni tretma ali dodatek k barvi! Meša se lahko v barve kateregakoli proizvajalca. Spoznajte izdelek >>
Spoznajte izdelek